SESTRA PITA SUDIJE: Koliki vam monstrum treba da biste ga osudili!

Tanja Červenko u šoku

SESTRA PITA SUDIJE: Koliki vam monstrum treba da biste ga osudili!

Crna Hronika -
Pitam sud i tužioce na koji način treba neko da bude ubijen da bi ga osudili kako treba. Šta je po vama kazna, poručila Tanja Červenko, sestra ubijene. Porodica zakazala protest za utorak

Porodica ubijene Novosađanke Vladislave Červenko najavila je da će u utorak u 10 časova protestovati pred novosadskim sudom zbog ukidanja presude optuženom za ubistvo manekenke Darijanu Musiću. Apelacioni sud danas je ukinuo presudu od 35 godina za ubistvo Vladislave Červenko.

Tanja Červenko obećala da porodica neće odustati od pravde
Tanja Červenko obećala da porodica neće odustati od pravde

Sestra ubijene manekenke, Tanja Červenko teško je prihvalila odkuku Apelacionog suda. Ona u izjavi za Kurir navodi da će pravdu tražiti i u inostranstvu ukoliko bude trebalo.- Kao porodica koja se nadala i verovala u sudstvo, jako smo razočarani. Ali bez obzira na ovo sramno delo koje je Apelacioni sud doneo, mi odustati nećemo. Idemo do kraja, da se monstrum i sve ubice kazne maksimalnom kaznom od 40 godina, kada već ne može smrtnom. Ako treba, ići ćemo i do Strazbura. Od danas ćemo svakodnevno protestovati ispred suda i tražiti pravdu za našu Dacu. Pitam sud i tužioce na koji način treba neko da bude ubijen da bi ga osudili kako treba. Šta je po vama kazna - priča Tanja Červenko, dok joj glas podrhtava.

Bolesna ljubomora: Darijan sa Vladislavom
Bolesna ljubomora: Darijan sa Vladislavom

Vladislavin otac Edmund Červenko uspeo je da izgovori samo jednu rečenicu.- Da li to mene država podstiče da uzmem pravdu u svoje ruke - kratko je izgovorio ČervenkoEdmund Červenko kaže da ga ne bi začudilo da u ponovnom postupku Musića oslobode. "Očajni smo zbog ovakvog razvoja. Ni presudom nismo bili zadovoljni i ovo je samo signal svim kriminalcima da mogu da rade šta hoće i mogu slobodno da ubijaju ljude u Srbiji, jer će ih sud na kraju osloboditi ili osuditi na smešno male kazne. Nisam bio zadovoljan sudskim postupkom i znao sam da će se ovo desiti. Zbog svega ćemo sutra da i protestujemo pred sudom, kaže Červenko.

Musića sprovode iz pritvora
Musića sprovode iz pritvora

On dodaje i da je zbog ovog slučaja počeo da se zanima za sudsku praksu i da je sada samo potvrđeno ono čega se pribojavao, da sudovi u Srbiji štite ubice i kriminalce."Svi pričaju o ovoj ili onoj mafiji, a niko da na dnevni red stavi "sudsku mafiju", da se preispita kako se radi i kako se donose presude, da se progovori o vezama advokata-sudija-policije-tužioca-političara. Svi su povezani", ističe Červenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track