ČERVENKO POCEPAO DRŽAVLJANSTVO: Musiću donose čokoladice, a šta ja mom detetu na groblje da ponesem
Foto: Slađana Stojanović

Protest ispred NS suda

ČERVENKO POCEPAO DRŽAVLJANSTVO: Musiću donose čokoladice, a šta ja mom detetu na groblje da ponesem

Crna Hronika -
Među pedesetak okupljenih pored najbliže rodbine ubijene manekenke Vladislave, bio je i brat Marije Cimbal, majka ubijenog Igora Pavlova, ali i roditelji nekih od nastradalih u diskoteci Kontrast
1 / 9 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Ispred novosadske Palate pravde danas su članovi porodice ubijene manekenke Vladislave Červenko, brat zadavljene i spaljene Marije Cimbal Bojan i roditelji nekih od žrtava stravičnog požara u diskoteci "Kontrast" zatražili pravdu za svoje najmilije.

Među pedesetak okupljenih bila je i majka Igora Pavlova, ubijenog ciglom ispred termalnog bazena u Bečeju. Protest je bio miran, a policija ga je samo posmatrala sa strane.

Protest je održan zbog odluke Apelacionog suda da ubici novosadske manekenke Vladislave Červenko, Darijanu Musiću ukine presudu od 35 godina zatvora i postupak vrati na početak.

Očajna rodbina i roditelji ubijenih i stradalih nosili su i transparente kojima traže smrtnu kaznu za ubice, a na nekima je pisalo i: "Ko priznaje pola mu se prašta, za drugu polovinu tu je Apelacioni sud", "Ubice traže slobodu, a naša deca ne mogu da počivaju u miru", "Sve ubice treba da budu kažnjene", "Ubiću je, spaliću je, može mi se Srbija je"...

Okupljeni su zatražili pravdu za svoju decu tako što će njihove ubice biti osuđene. Svi učesnici protesta su izrazili i ogorčenje, zbog kako su kazali, "nerada suda".

Čoveka koji ukrade bicikl osude na dve i po godine, ubica deteta dobije četiri i po godine, gde je tu pravda?
Čoveka koji ukrade bicikl osude na dve i po godine, ubica deteta dobije četiri i po godine, gde je tu pravda?

"Monstrum mi je ubio dete, razlupao mu je glavu ciglom"

"Oni znaju da osude čoveka koji ukrade bicikl na dve i po godine, a ubica deteta dobije četiri i po godine, gde je tu pravda?", rekao je vidno potresen Edmund Červenko. "Musić od svoje majke traži da mu u zatvor donosi "snikers" čokoladice, a šta ću ja na groblje da ponesem mom detetu", kroz suze se zapitao otac ubijene manekenke.

Otac Vladislave Červenko naveo je da još nisu dobili presudu Apelacionog suda. Ogorčen zbog dešavanja u ovom postupku demonstrativno je pocepao državljanstvo Srbije, svoje i svog sina.

Protestu se pridružila i majka pokojnog Igora Pavlova, koji je ubijen 2009. godine, a čijem ubici je smanjena kazna na samo četiri i po godine zatvora. "Monstrum mi je ubio dete, razlupao mu je glavu ciglom, a nakon prvobitne presude i ponavljanja suđenja njemu je kazna smanjena zato što su tu ciglu sakrili i utvrdili da ga je ubio pesnicama", rekla je majka pokojnog Pavlova pokazujući novinarima fotografije ubijenog sina, pitajući da li je moguće povrede kakve se vide na fotografijama naneti golim rukama.

Među onima koji su izrazili svoj protest bio je i Bojan Cimbal, čija je sestra prošle godine ubijena u svom stanu na Bulevaru Cara Lazara, a posle toga spaljena. On je rekao da će sudski proces za to ubistvo početi tek 10. marta, odnosno više od godinu dana od kako je ubistvo počinjeno.Cimbal je kazao da je na svom fejsbuk profilu pokrenuo peticiju kao i lično od vrata do vrata prikupljao potpise, i da je preko fejsbuka prikupio 2.000, a lično nešto više od 300 potpisa, koje će predati pravosudnim organima.

http://www.youtube.com/watch?v=Qh2T9rJJs0M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track