Podignuta optužnica protiv bliskog saradnika Luke Bojovića
Foto: Fonet

Republičko javno tužilaštvo

Podignuta optužnica protiv bliskog saradnika Luke Bojovića

Crna Hronika -
Aleksandar Obradović (34) uhapšen je sredinom januara u akciji policije “Grom“, a kod njega je pronađen kilogram kokaina izuzetne čistoće

BEOGRAD - Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, Aleksandra Obradovića (34), za posedovanje kilograma kokaina izuzetne čistoće.Obradović uhapšen je sredinom januara u akciji policije “Grom“. Uhapšen je ispred stana u Beogradu u kome je neprijavljeno boravio.

Obradović se smatra jednim od ključnih ključnih pripadnika Bojovićeve grupe, za koga su radili sitniji dileri. Iako je Bojović u španskom zatvoru od februara 2012. u policiji kažu da su njegovi ljudi, koji su ostali u Beogradu, nastavili posao sa drogom i to uglavnom sa kokainom i u tom poslu i dalje drže primat na beogradskom narko-tržištu. Na beogradskom tržištu droge, pored Bojovićeve grupe, funkcioniše i klan Dejana Stojanovića Keke, koji je iz Srbije pobegao krajem 2006. Poslednja informacija govori da Stojanović na veliko “posluje” u Brazilu. Nedavno je u akciji “Grom” uhapšen njegov bliski saradnik Vojin Vulin (35), čiji je stan bio narko-bunker.

Bojoviću se u Srbiji sudi u odsustvu, jer se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji i to od momenta kada je uhapšen u Valensiji, 9. februara 2012.On je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge (2004) i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja