Mašinovođa vozaču džipa sekund pre nesreće: Teraj, majstore, prolaziš sigurno!

Saobraćajna nesreća na pruzi Zaječar-Negotin

Mašinovođa vozaču džipa sekund pre nesreće: Teraj, majstore, prolaziš sigurno!

Crna Hronika -
Jovan Ursulović, Nenad Cvetković (53), Mile Đorđević (63) i četvrti nastradali još nije identifikovan, poginuli su kada su naleteli na voz dok je bila spuštena pružna rampa. Voz ih je vukao oko 200 metara

ZAJEČAR- Na pruzi Zaječar-Negotin, jutros nešto pre 6 časova, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su u sudaru voza i automobila stradale četiri osobe. Nesreća se dogodila u u 5.45 sati, na putnom prelazu u mestu Vražogrnci, nedaleko od Zaječara, saopštile su Železnice Srbije.

Putnički voz koji je iz Prahova saobraćao za Zaječar (dizel-motorna garnitura „Šveđanka“), na putnom prelazu u blizini mesta Vražogrnci naleteo je na automobil - drumsko vozilo džip, marke „suzuki“, sa registarskim tablicama iz Bora.

Džipom je upravljao Jovan Ursulović (56), iz borskog sela Zlot, koji je sa još troje prijatelja jutros krenuo na Staru planinu, kod Knjaževca, kako bi učestvovali u tradicionalnoj akciji ''Uspon na Midžor''. On je vozio ''suzuki samuraj'', i, po prvim informacijama, pokušao je da vozilom prođe ispod spuštene pružne rampe.

Džipom je upravvljao Jovan Ursulović (Foto TV Best))
Džipom je upravvljao Jovan Ursulović (Foto TV Best))

Pored Ursulovića, poginuli su i Borani Nenad Cvetković (53) i Mile Đorđević (63), dok četvrdi nastrdali još uvek nije identifikovan. Čuo sam stravičan prasak i jauke, nakon čega sam odmah istrčao napolje, kaže nam Vladimir Vidojković, očevidac događaja. Istrčao sam napolje i video kako voz pred sobom nosi kola. Lokomotiva ih je vukla gotovo 200 metara. Kada se zaustavila, video sam da je džip smrskan.Zbog sumnje da je izvši krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, policija je lišila slobode S. K. (52), mašinovođu JP ’’Železnice Srbije’’, koji je upravljao ’’šveđankom’’ koja je naletela na džip u kome su jutros poginule četiri osobe. Po nalogu Tužilaštva, slobode je lišen mašinovođa, jer je, po pravilnicima JP ’’Železnice Srbije’’ morao da uspori voz na ulazu u Zaječar, što on nije učinio, rečeno nam je u policiji.Prema nezvaničnim podacima vozač džipa Jovan Ursulić i mašinovođa S.K. nekoliko trenutaka pre nesereće su bili na telefonskoj liniji. Vozač džipa je pitao mašinovođu: "Šta da radim? Hoću li uspeti da prođem?"Manišonovođa mu je na to odgovorio preko telefona: Teraj majstore, prolaziš sigurno!

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, mašinovođi K.S. po nalogu osnovnog tužilaštva, određena je mera zadržavanja do 48 sati, saopštila je Policijska uprava u Zaječaru. Osumnjičeni se tereti da se nije zaustavio na pružnom prelazu "vražogrnačku rampu“ iako je imao pisani nalog da se zaustavi, obzirom da je prelaz nebezbedan.

Iz Železnica navode da je ovaj putni prelaz obezbeđen branicima i da ima čuvara putnog prelaza. Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a koji vrše uviđaj, kao i stručne službe i komisije „Železnica Srbije“.Uzroci nesreće biće utvrđeni po završetku svih istražnih radnji, stoji u saopštenju. Železnički saobraćaj između Prahova i Zaječara trenutno je u prekidu.

http://www.youtube.com/watch?v=7o87zR__Ts8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track