UŽICE: Policajac uhvaćen u krađi skupocenog sata!

Otkrile ga sigurnosne kamere

UŽICE: Policajac uhvaćen u krađi skupocenog sata!

Crna Hronika -
Vlasnik ukradenog časovnika u policiji se pojavio sa snimkom krađe i zahtevao od policajca M.M. da mu vrati sat tvrdeći da mu je policajac ukrao časovnik, što je ovaj negirao, ali je sve otkriveno kada je prikazan snimak krađe

UŽICE - Policajac M. M. iz Užica uhvaćen je u krađi skupocenog ručnog časovnika, a njegov lopovluk otkrile su sigurnosne kamere.

- M. M. je u školu za slušno oštećenu decu „Miodrag B. Matić“ došao sa prijateljima da igra stoni tenis. U holu gde se nalazi sto sa mrežicom, a koji vodi u fiskulturnu salu bilo je još rekreativaca. Jedan od njih je neoprezno skinuo košulju i sako i preko njih ostavio sat vredan barem nekoliko stotina evra. Trenutak vlasnikove nepažnje policajac je iskoristio da ukrade sat - priča izvor iz užičke policije.

Primetivši da skupocenog časovnika nema, pokradeni Užičanin je alarmirao osoblje škole i saznao da je hol pokriven video-kamerama. Oko kamere je otkrilo lopova.

- Došao je u policiju, prijavio krađu i direktno insistirao od M.M. da mu vrati sat, izričito tvrdeći da mu je policajac ukrao „uspomenu od dede“.

Ovaj je sve negirao, sve dok vlasnik nije potegao neoborivi argument - video-snimak koji je zabeležio trenutak kada policajac u rukama drži sat.

Nemajući kud, policajac, protiv koga su i ranije preduzimane disciplinske sankcije, priznao je krađu i ispričao da je samo hteo da se našali sa čovekom koga, ispostavilo se, uopšte i ne poznaje - navodi naš izvor.

Protiv M. M. je podneta krivična prijava zbog krađe i pokrenut je disciplinski postupak, a odmah je i udaljen sa posla. Krajem 2010, takođe krađom sata, policijsku značku ukaljao je još jedan sada već bivši inspektor.

U marketu „Tempo“ iz kutije sa bocom viskija koja je koštala manje od 1.000 dinara ukrao je jeftin reklamni časovnik, smotao ga u džep i prošao pored kasirke.

Nedelo su takođe otkrile kamere. Trgovci su u policiju doneli snimak da pokažu lopova, a inspektori su ostali zapanjeni kada su videli da je lopov - njihov kolega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track