LESKOVAC: Potvrđena optužnica protiv Slobodana Kocića
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Oštećen grad

LESKOVAC: Potvrđena optužnica protiv Slobodana Kocića

Crna Hronika -
Osim Kocića optužnica je podignuta i protiv bivše direktorke Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić, koja je je kao i Kocić provela pet meseci u pritvoru

LESKOVAC - Viši sud u Leskovcu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i još sedmoro optuženih za zloupotrebe budžeta grada.

Osim Kocića optuženo je petoro njegovih saradnika i dvojica biznismena, i oni se terete za zloupotrebe službenih položaja, falsifikovanje službenih isprava i gradjenje bez građevisnke dozvole.

Ranije se navodilo da je time grad Leskovac oštećen za više desetina miliona dinara. Optužnica je, kako se navodi u saopštenju, postala pravosnažna 14. februara ove godine.

Osim Kocića optužnica je podignuta i protiv bivše direktorke Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragane Stošić, koja je je kao i Kocić provela pet meseci u pritvoru.

Na optužnici su i vlasnik preduzeća "Energosistem Čogurić" Aleksandar Čogurića, koji je u pritvoru, i vlasnik i član nadzornog odbora "Produkta" iz Pečenjevca Radovan Jovanović i Mitko Kostadinov.

Optuženi su i radnici Direkcije za građevinske poslove Dragan Marjanović, Ivan Djokić i Ljiljana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track