POHAPŠENI: Srbi po Austriji krali katalizatore iz vozila!

Zarađivali 400 evra po ukradenom delu

POHAPŠENI: Srbi po Austriji krali katalizatore iz vozila!

Crna Hronika -
kradljivci, podvlačeći se pod parkirana vozila, uz pomoć električnih klješta skinuli katalizatore sa gotovo 600 vozila čime su naneli štetu od 600.000 evra

BEČ - Austrijska policija uspela je da razbije organizovanu kriminalnu grupu iz Srbije, koja je u Austriji zbog plemenitih metala krala katalizatore automobila i filtere za čestice.

Policija je saopštila da su kradljivci, podvlačeći se pod parkirana vozila, uz pomoć električnih klješta skinuli katalizatore sa gotovo 600 vozila čime su naneli štetu od 600.000 evra.

Meta lopova bili su plemeti metali u katalizatorima - platina, zlato, srebro, rodijum i paladijum - čija vrednost po ukradenom katalizatoru iznosi i do 400 evra.

Na pokradenim vozilima načinili su pojedinačnu štetu koja se kreće između 500 i 3.500 evra. Policija je do kraja prošle godine uhapsila četvoricu članova grupe, a trojica, najverovatnije organizatori koji su ukradenu robu iznosili iz Austrije, nalaze se u bekstvu i za njih se veruje da su u Srbiji.

Po podacima policije, kradljivci su po dvojica ili trojica, uglavnom krali katalizatore iz vozila na većim parkinzima u pokrajini Gornjoj Austriji i u Beču, a često su menjali područje delovanja kako im policija ne bi ušla u trag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track