IMA NOVOG BRANIOCA: Zdenko Tomanović više ne brani Darka Šarića
Foto: Fonet

Obavestio Viši sud

IMA NOVOG BRANIOCA: Zdenko Tomanović više ne brani Darka Šarića

Crna Hronika -
Sud je pre dva dana primio punomoće novog advokata za zastupanje Darka Šarića, rekla je portparol suda Dušica Ristić, koja nije mogla da kaže o kom advokatu je reč

BEOGRAD - Advokat Zdenko Tomanović izjavio je danas da se sa svojim klijentom Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina, dogovorio da ga više ne brani.

Međutim, sud je pre dva dana primio punomoće novog advokata za zastupanje Darka Šarića, rekla je portparol suda Dušica Ristić, koja nije mogla da kaže o kom advokatu je reč.

"Obavestio sam Viši sud u Beogradu da od danas Darko Šarić neće imati branioca jer ni nakon četiri i po godine nisu stvoreni uslovi za pravično suđenje", rekao je Tomanović.

Advokat je dodao da sud mora da podstakne poverenje svakog pojedinca u njegovu samostalnost, otkloni ozbiljnu pretnju pravima svih pojedinaca protiv kojih se vode postupci i obezbedi slobodno izvršavanje advokatske profesije, a ne da podstiče javnu percepciju njegove administrativizacije. Šarićev bivši advokat je ocenio da sadašnje pravosuđe “na istom talasu marketinga” nije ni pokušalo da se izbori za javnu percepciju da svaki pojedinac, pa i Darko Šarić, ima pravo na pravično suđenje i da ne sme da bude oglašen krivim pre suđenja.

Uvođenje novog branioca u postupak, koji traje već četiri i po godine, znači da će tom advokatu biti neophodno i vreme da se upozna sa predmetima, a samim tim i moguće odlaganje zakazanih suđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track