TEŠKA NESREĆA U KOSTOLCU: Radnik stradao na pepelištu kopa Ćirkovac
Foto: Kurir

Potraga za telom

TEŠKA NESREĆA U KOSTOLCU: Radnik stradao na pepelištu kopa Ćirkovac

Crna Hronika -
Identitet radnika još nije zvanično potvrđen, ali se nezvanično saznaje da je nastradao električar u preduzeću "Georad", N.T. (1959) iz Požarevca

KOSTOLAC - Jedan radnik nastradao je na pepelištu nekadašnjeg površinskog kopa "Ćirikovac" kod Kostolca, kada se na njega obrušio nasip pepelišta, a spasavanje, i uz pomoć psa tragača, do sada nije dalo rezulatate.

Uviđajna ekipa je na licu mesta, a u pronalaženju tela nastradalog radnika učestvuje i tim za ruševine Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i vatrogasno-spasilačka jedinica iz Požarevca. Identitet radnika još nije zvanično potvrđen,ali se nezvanično saznaje da je nastradao električar u preduzeću "Georad", N.T. (1959) iz Požarevca.

Očekuje se da se zvaničnim saopštenjem o ovoj nesreći u toku dana oglasi i Privredno društvo "Termoelektrane i kopovi" - Kostolac.

Predstavnik Sektora Ministarstav unutrašnjih psolova za vanredne situacije Boško Stojišić, koji je na licu mesta, rekao je da je "malo verovatno da je čovek ostao živ".

On je naveo da "potraga sa psom tragačem nije dala rezulate", jer je rudara zatpala velike količina odrona sa nasipa pepelišta, ali da će pas tragač biti pušten još jednom preko mesta odrona.Stojšić je naveo da je, po rečima očevidaca, čovek bio na dva metara od visine nasipa pepelišta kada je došlo do obrašuvanja sa efektom lavine.Prema njegovim rečima, deo pepelište koji se odronio i zatrpao rudara je veoma težak zbog raskvašene jalovine, pepela i zemlje.

Novinske agencije su javile da je radnik zatrpan odronom nešto pre 11 sati, a oko 14 sati je javljeno da je akcija spasavanja u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track