Odbijen zahtev Miškovića za zamenu jemstva
Foto: Tanjug

Specijalni sud

Odbijen zahtev Miškovića za zamenu jemstva

Crna Hronika -
Odbrana vlasnika "Delte" je tražila da se, umesto 12 miliona evra, kao garancija stavi hipoteka na industrijski kompleks "Pamučni kombinat" u Beogradu

BEOGRAD - Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odbilo je danas predlog odbrane Miroslava Miškovića da mu zameni jemstvo, tako što bi umesto ranije uplaćenih 12 miliona evra, prihvatilo stavljanje hipoteke na industrijski kompleks u njegovom vlasništvu.

Odbrana vlasnika "Delte" je tražila da se, umesto 12 miliona evra, kao garancija stavi hipoteka na industrijski kompleks "Pamučni kombinat" u Beogradu. Po obrazloženju predsednika sudskog veća, Vladimira Vučinića, zahtev odbrane je odbijen jer sud zna kakvim se poslovima bavi optuženi, i šta za njega znači gotov novac, te je zato jemstvo određeno u gotovini. Obraćajući se sudu, Mišković je rekao da on, njegova porodica, kompanija, kao i cela Srbija "trpe ogromnu štetu" zbog jemstva koje je uplatio.

"Mi smo priložili 12 miliona evra u gotovom novcu, od kojeg vi nemate nikakve koristi, ali "Delta" ima ogromne štete. Mi želimo da investiramo ove godine i zaposlimo 500 mladih ljudi i ne vidim razlog da budemo kažnjeni", rekao je Mišković.

On je dodao da će tužiti državu zbog toga što su mu, kako je kazao, "propala" dva miliona evra sredstava na računu u Univerzal banci, pošto je ta banka otišla u stečaj.

"Tužićemo državu jer je ona imala obavezu da odgovorno upravlja tim sredstvima, a vidimo kako je upravljala. Ta sredstva su "isparila", nema ih", kazao je vlasnik "Delte".

Suđenje Miškoviću nastavlja se 16. i 17. marta. Miroslav Mišković i još desetoro optuženih terete se da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,69 milijardi dinara, a utajom poreza oštetili budzet za 472 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track