Krivične prijave protiv projektanata zbog lažne dokumentacije

Zloupotreba položaja

Krivične prijave protiv projektanata zbog lažne dokumentacije

Crna Hronika -
Prijave su podnete Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi

POŽAREVAC - Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Slobodana Ž. (72) iz Požarevca, odgovorne osobe Biroa za projektovanje Kontakt-M zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio položaj.

On je osumnjičen da je tokom 2008, neposredno pred gašenje svog projektnog biroa, sačinio osam primeraka blanko tehničkih kontrola glavnih projekata elektro-instalacija, potpisao i overio pečatom firme i predao ih vlasniku samostalnog projektnog biroa Stil-projekat Petrovac na Mlavi.

Sumnja se da je Stevan B. (55) iz Petrovca, vlasnik Stil-projetka od 2010 do 2011, popunio te blanko obrasce i iskoristio ih za kompletiranje dokumentacije potrebne za dobijanje građevinskih dozvola za investitore objekata iz Manastirice, Ćovdina, Ždrela, Velikog Laola, Kladova i Petrovca na Mlavi, ukupne predračunske vrednosti veće od 56 miliona dinara.

Protiv Stevana B. policija je podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave. Krivične prijave podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track