POVREĐEN AMBASADOR BIH NA AERODROMU: Škrbić za Kurir: Udarac je bio silovit, autobus je išao brzo!
Foto: BETA

Nastradao Dodikov kum

POVREĐEN AMBASADOR BIH NA AERODROMU: Škrbić za Kurir: Udarac je bio silovit, autobus je išao brzo!

Crna Hronika -
Minibus me je udario prednjim desnim delom i odbacio nekoliko metara na asfalt, kaže Ranko Škrbić i dodaje da će rehabilitacija trajati nekoliko meseci

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Ranko Škrbić lakše je povređen kada je na njega naleteo autobus ispred zgrade aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu, saznaje Srna. Škrbić je smešten u Klinički centar u Beogradu, gde je zadržan zbog preventivnih razloga, a snimci su pokazali da nema preloma.Nezgoda se dogodila kada je autobus naletio na Škrbića koji se nalazio u blizini VIP izlaza. Reč je o mini autobusu koji je prevozi putnike sa aerodroma.

Ambasador Škrbić kaže za portal Kurira da se incident dogodio u ponedeljak oko 16.20 časova. Udarac je bio silovit i autobus je odbacio ambasadora nekoliko metara!

- Prema protokolu, zajedno sa vozačem i pratnjom na aerodromu sam čekao ministra Zlatka Lagumdžiju. Našli smo se na VIP izlazu i, posle procedure, krenuli smo zajedno prema službenim vozilima. Ministar Lagudžija je ušao u auto, posle čega sam se uputio preko puta ulice ka svom vozilu. S obzirom na to da je kolovoz sužen zbog radova, krenuo sam na put, ali u tom momentu sam video minibus koji se kretao velikom brzinom. Moj vozač je stigao samo da mi kaže da pazim, a tada me je udario minibus - prepričava ambasador. Udarac je bio veoma silovit.

- Malo sam uspeo da se izmaknem, međutim minibus me je udario prednjim desnim delom i odbacio nekoliko metara na asfalt. Pao sam na bok i osetio da imam povrede karlice jer sam lekar po struci - navodi Škrbić. Dodaje da su aerodromska služba i Hitna pomoć stigli veoma brzo. Posle ukazane pomoći, prevezen je u Urgentni centar.- Snimci su pokazali da nemam prelome, međutim zbog silovitog udarca došlo je do rasedanja kostiju. Očekujem još nekoliko pregleda i najmanje pet dana ću provesti u bolnici posle čega će rehabilitacija trajati mesecima - predviđa ambasador. Ističe da je osoblje bolnice veoma korektno kao i kolege iz sprskog Ministarstva inostranih poslova. Škrbić očekuje da se što pre vrati na posao, dok je ambasadorske obaveze obavlja i danas potpisivajući važne dokumente.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja