8 uhapšenih zbog nedozvoljenog prelaska granice

Uprava kriminalističke policije

8 uhapšenih zbog nedozvoljenog prelaska granice

Crna Hronika -
Protiv osumnjičenih podnete su krivične prijave i određeno im je zadržavanje do 48 sati

BEOGRAD - Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudima uhapšeni su M. M. Š. (36), D. D. (44), J. Z. (52), G. B. (50), B. V. (25), M. K. (25), S. P. (29) i D. P. (29), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičen su uhapsili policijski službenici Uprave kriminalističke policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, a u saradnji sa Upravom granične policije, policijom iz Subotice, Novog Sada, Beograda i Kikinde u paralelnoj policijskoj istrazi vođenoj sa Nacionalnim istražnim biroom Mađarske i uz koordinaciju SELEK Centra posle nakon višemesečne razmene operativnih podataka i dokaza.

Osumnjičeni M.M.Š. je u proteklom periodu bio predmet više policijskih istraga policijskih službi u regionu koje su se bavile problemom krijumčarenja ilegalnih migranata s područja Turske i Sirije.

Protiv osumniičenih lica podnete su krivične prijave i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Akcija predstavlja još jedan rezultat MUP Srbije u radu na suzbijanju ilegalnih migracija i trgovine ljudima, piše u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track