Smederevo: Krivične prijave protiv profesora zbog mita
Foto: Beta

Od vanrednih đaka tražio novac

Smederevo: Krivične prijave protiv profesora zbog mita

Crna Hronika -
Neki od učenika koji su dobili prelazne ocene nisu ni izašli na ispit

SMEDEREVO - Smederevska policija podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice nastavnika u Ekonomsko-trgovinskoj školi u tom gradu zbog sumnje da su primali mito i falsifikovali službene isprave.

Krivična prijava je podneta protiv profesora poslovne informatike D. P. (57) iz Smedereva i profesora predmeta "Usluživanje" S. Đ. iz Beograda, koji su osumnjičeni da su primajući mito i falsifikujući službene isprave zaradili 277.350 dinara.

Predavač D. P. je u više navrata, od 2010. do 2013. godine, od petoro vanrednih učenika tražio i uzimao novac (ukupno 245.35 dinara), da bi im omogućio da dobiju prelaznu ocenu, iako nisu imali potrebno znanje za polaganje ispita, rekao je agenciji Beta portparol policije Saša Nikolić. Prema njegovim rečima, neki od učenika koji su dobili prelazne ocene nisu ni izašli na ispit.

Protiv S. Đ. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je od 2007. do 2009. godine od dva vanredna učenika u više navrata tražio i uzimao robu i novac u ukupnoj vrednosti od 32.000 dinara, kako bi im omogućio da dobiju prelaznu ocenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track