Uhapšena subotička četvorka koja je švercovala migrante
Foto: Beta

Određen pritvor do 48 sati

Uhapšena subotička četvorka koja je švercovala migrante

Crna Hronika -
Policija je u blizini granice sa Mađarskom zaustavila putničko vozilo i u njemu zatekla četiri strana državljanina koji nezakonito borave na području Srbije

SUBOTICA - Pripadnici Policijske uprave u Subotici i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, juče su u akciji sprovedenoj na području Subotice, uhapsili četiri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok će za isto krivično delo, protiv tri lica biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku.

Kako je saopšteno iz subotičke policije, po ovlašćenju nadležnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je: M.S. (37), D.K. (28), N.B. (45) i S.K. (33), svi iz Subotice.

“Subotička policija je sinoć, u neposrednoj blizini državne granice sa Mađarskom, zaustavila putničko vozilo kojim je upravljao N.B. i u njemu zatekla četiri strana državljana koji nezakonito borave na području Republike Srbije. Postoje osnovi sumnje da je prevoz migranata i izvršenje ovog krivičnog dela organizovao M.S., zajedno sa D.K.” – navodi se u saopštenju.

Daljim operativnim radom, kako je saopšteno, policija je došla do saznanja da se u kući u naselju Bački Vinogradi nalazi veći broj migranata.

“Po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres kuće D.O. i u njoj je pronađeno 12 stranih državljana Sirije, Pakistana i Avganistana. U kući je zatečen i R.U. za kojeg postoje osnovi sumnje da je sa D.O. stranim državljanima, za novčanu naknadu, pružao usluge smeštaja, dok se S.K. tereti da im je obezbeđivao prevoz” – stoji u saopštenju PU Subotica.

Takođe, kako je navedeno, policijski službenici tragaju za još jednom osobom, koja je učesvovala u izvršenju ovog krivičnog dela, a u čijoj se kući nalazila E.B. i u kojoj je u pretresu policija pronašla 15.400 evra za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track