NESTALO 6,9 MILIONA EVRA: Optuženi bivši rukovodioci Crnogorske komercijalne banke!

Tužilaštvo traži pritvor

NESTALO 6,9 MILIONA EVRA: Optuženi bivši rukovodioci Crnogorske komercijalne banke!

Crna Hronika -
Optužnica podignuta protiv bivših direktorki Milke Ljumović i Bose Tatar, kao i menadzera banke Jelice Petričević, Dubravke Pavićević, Veliše Radunovića i Gorice Vujisić

PODGORICA - Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv biših rukovodilaca Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog korupcije i sumnje da su spornim kreditima oštetili banku za oko sedam miliona evra, saopštilo je danas tužilaštvo.

Optužnica je podignuta protiv bivših direktorki Milke Ljumović i Bose Tatar, kao i menadzera banke Jelice Petričević, Dubravke Pavićević, Veliše Radunovića i Gorice Vujisić. Specijlano tužilaštvo za organizovani kriminal ih tereti da su od 2005. do 2007. godine zloupotrebom službenog položaja odobravali sumnjive kredite i time oštetili banku za 6,9 miliona evra koji nisu vraćeni.

Tužilaštvo je tražilo pritvor za bivše direktorke Ljumović i Tatar. Ljumović i Tatar su ranije negirale umešanost u nezakonite radnje i ocenile da je celi slučaj posledica "političkog progona", jer je rođeni brat optužene Ljumović, Miodrag Perović, osnivač podgoričkih Vijesti i nedeljnika Monitor, oštrih kritičara aktuelne vlasti. Branilac optužene Milke Ljumović, podgorički advokat Goran Rodić, ocenio je da je optužnica "podignuta za nečije druge potrebe" i da pretpostavlja da je reč o "političkoj odluci". CKB je jedna od najvećih crnogorskih banaka koja je pre par godina prodata mađarskoj OTP banci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja