KIKINDA: Ukradenom penzijom kupovao u kineskoj prodavnici!
Foto: Saša Urošev

Trinaestogodišnji delinkvent ponovo u akciji

KIKINDA: Ukradenom penzijom kupovao u kineskoj prodavnici!

Crna Hronika -
Dečak iz Kikinde, koji je dosad izvršio najmanje tridesetak krađa, iz torbe spremačice ukrao invalidsku penziju njene majke i dve trećine novca spiskao, dok policija “starog poznanika” ubrzo nije pronašla

KIKINDA - Nezaustavljiv!

Trinaestogoidišnji delinkvent iz Kikinde, a koji je u protekle dve i po godine počinio najmanje tridestak krađa, uhvaćen je u još jednoj. On je u subotu popodne pokrao spremačicu Centra za stručno usavršavanje u Kikindi.

Dečak je prethodnih dana dolazio u ovu ustanovu pod izgovorom da je žedan. Očigledno je “snimao” teren, vrebajući pogodan trenutak za akciju:

- Neopaženo je ušao u prostoriju Centra i iz novčanika spremačice, koja je toga dana podigla invalidsku penziju svoje majke, ukrao 10.700 dinara. Sa tim novcem je otišao do kineske prodavnice, i kupio patike i dukseve. Policija je za manje od sat vremena pronašla “starog poznanika” ali je on već uspeo da potroši dve trećine novca na garderobu i hranu. Kod njega je pronađeno samo 3.400 dinara- potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Pošto Centar za stručno usavršavanje poseduje video nadzor, policija je odmah znala ko je odgovoran za krađu:-Oni koji su gledali snimak, fasciniri su hladnokrvošću i rutinom sa kojom je dečak prišao torbi koja je visila na čiviluku.

Munjevito iz novčanika izvadio novac i izašao napolje. Sve je delovalo kao na filmu, a odigralo se za minut- dodaje naš izvor.

Prethodnu krađu on je izvršio 11. februara, kad je provalio u jednu kikindsku prodavnicu auto delova i ukrao oko 49 hiljada dinara. Iste noći on i D.Z. (20) iz Kikinde, taksijem su otišli u Sentu. Provalili su u poslastičarnicu i prodavnicu polovne robe, i odneli kasu i oko 18 hiljada dinara. Nešto kasnije, pokušali su da provale u jednu hamburgeriju.

Kikindska policija je potvrdila da nezaustavljivo raste broj imovinskih krivičnih dela koja su izvršili maloletnici i deca. Tako se prošle godine broj maloletnika u izvršenju ovih krivičnih dela povećao za 11 procenata, a dece za čak 125 odsto u odnosu na 2012. godinu.

S.U.

Vodio i druge u krađu

Maloletni delinkvent je proteklih meseci često bežao iz Doma za decu u Knjaževcu. Sa sobom je dovodio drugare sa kojima je krao po Kikindi i okolini. Pre nekoliko meseci provalio je u prostorije Mesne zajednice Sajan, Lovačkog doma, škole i vrtića u tom selu. Iz škole je ukrao laptot, fotoaparat, dva zvučnika i slučalicu bežičnog telefona. Pre toga je sa još jednim trinaestogodišnjakom iz Vršca, provalio u dve apoteke. Tada su njih dvojica ukrali 72 hiljade dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track