OD STANOVA DO HOTELA: Šariću zaplenjena višemilionska imovina u Srbiji!

Oduzete nepokretnosti

OD STANOVA DO HOTELA: Šariću zaplenjena višemilionska imovina u Srbiji!

Crna Hronika -
Zaplenjeni su i restorani Sečuan, Lipa Dunavska oaza u Novom Sadu, bife Venac i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju

BEOGRAD - Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je, tokom krivičnog postupka koji traje više od četiri godine, privremeno oduzeta imovina višemilionske vrednosti.

Među zaplenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije...

Imovina je, osim narko bosu, koji je jutros priveden u Specijalni sudu posle četiri i po godine, oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratancima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao licu koje je sa njim povezano, navodi se u podacima Ministarstva pravde i državne uprave. Od pravnih lica sa kojima je povezan Šarić zaplenjen je Konzorcijum pravnih lica "Maestraltours doo Budva i "Palic" A.D. Subotica.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Na spisku zaplenjene imovine je i šest stanova u Beogradu, površine 179,56m2, 181,24m2, 115,14m2, 97,91m2 i 76,08m2, zatim dve garaže 25,65m2 i 31,75m2 i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411m2. Privremeno je oduzeta i garaža u Kragujevcu površine 22,67m2, zatim objekti u Kragujevcu površine 1,77ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari.Privremeno je zaplenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 evra, auto Audi A6 59.123 akcija izdavaoca "Vojvodina" A.D. Novi Sad -hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 akcija izdavaoca UTP "Putnik" A.D - hotel Putnik Novi Sad.

Zaplenjeni su i restorani Sečuan, Lipa Dunavska oaza u Novom Sadu, bife Venac i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74m2. Na Paliću su Šariću zapenjeni hoteli "Partija" i "Prezident", zatim "Bečki resotran", i restoran Čantavir". Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija preduzeću Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i firmi Municipijum S D.O.O.zaplenjeno mu je i 100 odsto udela privrednog društva LLP Intermark entertainment group D.O.O.Pokretne stvari i inventar iz zaplenjenih stanova, kao što su luksusni nameštaj , audio i video oprema, teretane i slike i druge umetnine prodate su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrednost.

Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici plenjena je imovina i u Crnoj Gori gde se zbog pranja novca krivični postupak vodi protiv njegovog brata Duška.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track