Najnovije vesti

BIA: Vučić jedini imao sve informacije o hapšenju Šarića!
Foto: Zorana Jevtić

Vicepremijer vršio koordinaciju službi

BIA: Vučić jedini imao sve informacije o hapšenju Šarića!

Crna Hronika
00:00h
"On nas je koordinirao u kom pravcu ćemo ići i najviše insistirao da se isključe svi rizici bezbednosti", rekao je direktor BIA Aleksandar Đorđević

BEOGRAD - Direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je i šef biroa za koordinaciju službi bezbednosti, jedini političar koji je imao sve informacije o lociranju i hapšenju Darka Šarića.

"On nas je koordinirao u kom pravcu ćemo ići i najviše insistirao da se isključe svi rizici bezbednosti", rekao je Đorđević.

Na pitanje da policija nije bila uključena u akciju hapšenja Šarića, Đorđević kaže da ne bi rekao da je policija bila isključena.

"Ovo je bila jedna vrsta posla koja prevazilazi njihov posao, ovo je posao za bezbednosne službe", naglasio je direktor BIA. Upitan ponovo da li policija nije učestvovala "zato što ne verujete kolegama iz policije", Đorđević je odgovorio "ne".

Direktor BIA je ispričao da je ta bezbednosna agencija prvi put locirala Darka Šarića krajem prošle godine. On nije želeo da precizira u kojim državam se kretao, gde je lociran i uhapšen, jer je još 18 pripadnika njegove grupe u bekstvu. Na pitanje kako je izgledao život Šsarića u proteklim mesecima, odakle mu novac i da li se bavio nekim biznisom kao u Srbiji, Đorđević je rekao da je svako skrivanje od pravde teško i da je narko bos tu imao problema.

"Svaki begunac pre ili kasnije biva priveden paravdi", rekao je direktor BIA.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...