ČOVEK SA DVA IDENTITETA: Srpski mafijaš uhapšen jer je novcem od kokaina platio kauciju!

Droga otvkrivena u garaži u Zagrebu

ČOVEK SA DVA IDENTITETA: Srpski mafijaš uhapšen jer je novcem od kokaina platio kauciju!

Crna Hronika -
Konjovod, koji se, po svemu sudeći pre promene imena zvao Nikola Obradović i da je u Srbiji bio osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva, uhapšen je u sredu uveče oko 21 čas ispred zatvora u Remetincu odmah nakon što je pušten zbog sumnje da je kauciju platio novcem stečenim u prodaji kokaina

ZAGREB - Petar Konjovod, čovek sa više identiteta kod koga je policija pre nešto manje od mesec dana u garaži u zagrebačkoj Savskoj ulici pronašla 1,4 kilograma kokaina i automat sa prigušivačem, umesto na slobodi na koju je trebao biti pušten posle uplate kaucije od milion kuna ( oko 14.285 evra) - našao se ponovno u policiji zbog optužbi da je novac sa kojim je plaćena kaucija zarađen trgovinom kokainom.

Konjovod, koji se, po svemu sudeći pre promene imena zvao Nikola Obradović i da je u Srbiji bio osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva, uhapšen je u sredu uveče oko 21 čas ispred zatvora u Remetincu odmah nakon što je pušten.

Pre toga je celi dan trajala prava drama i pravna bitka između njegovog advokata Milenka Umičevića i Uprave zatvora, Županijskoga suda i Državnoga tužilaštva da se Obradovića pusti nakon što je uplatio garanciju.

Na kraju Obradović jeste pušten iz zatvora, ali ispred Remetinca su ga dočekeli policajci i odmah ga ponovno uhapsili i odvezli u policiju zbog optužbi za pranje novca.

Naime, nakon što je krajem februara uhapšen sa drogom, istražni sudija Obradoviću ( Konjovodu) odredila je istražni zatvor koji se može zameniti sa kaucijom ako bude uplaćeno million kuna.

U ponedeljak je navodno Obradovićev otac sa svog računa uplatio u Iloku million kuna na poseban račun zagrebačkog Županijskog suda kako bi se realizovalo Obradovićevo puštanje na slobodu.

Međutim umesto toga, pravosudna policija je ponovo odvela na Županijski sud kako bi mu se ponovo odredio pritvor jer je državno tužilaštvo dobilo informaciju od Kancelarije za sprečavanje pranja novca koji je upotrebljen kao kaucija potiče iz trgovine narkoticima, međutim sudija ga je odbio saslušati pa je vraćen u zatvor odakle je pušten da bi bio ponovo uhapšenIzvor: Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track