PORODICA U POSETI: Šarić zaplakao sa sinom u naručju
Foto: Zorana Jevtic

Posle četiri godine skrivanja

PORODICA U POSETI: Šarić zaplakao sa sinom u naručju

Crna Hronika -
Susret je bio veoma dirljiv. To se posebno odnosi na momenat kada je Pljevljak zagrlio sina. Zatim su se sve troje našli u zagrljaju. Pala je i pokoja suza. Šarić je sve vreme posete držao sina u naručju - naveo je svedok posete Darku Šariću

BEOGRAD - Darko Šarić u petak je imao prvu porodičnu posetu, od kada je u utorak smešten u Posebnu pritvorsku jedinicu Specijalnog suda. Po odobrenju nadležnih sudskih organa, posle četiri godine video je nevenčanu suprugu Lanu Popović, koja je u posetu došla sa njihovim maloletnim sinom.

Ona je u pratnji jednog momka, najverovatnije obezbeđenja, oko 9.35 izašla iz vozila koje se parkiralo ispred zdanja u Ustaničkoj ulici, da bi se, zatim, sa detetom uputila kod sudije za prethodni postupak koji je i izdao dozvolu za posetu. Posle desetak minuta je ušla u deo zgrade gde su smešteni pritvorenici. U to vreme, kod Šarića je bio njegov branilac, advokat Radoslav Baćević, koji svakodnevno dolazi kod svog klijenta kako bi spremali odbranu.

Pošto je Baćević završio sa posetom, a supruga prošla sve detaljne kontrole, koje su, kako saznajemo od momenta pritvaranja Šarića pooštrene, konačno su mogli da se vide. Prema infromacijama koje smo dobili, susret je bio veoma dirljiv.

- To se posebno odnosi na momenat kada je Pljevljak zagrlio sina. Zatim su se sve troje našli u zagrljaju. Pala je i pokoja suza. Šarić je sve vreme posete držao sina u naručju - naveo je naš izvor.

Posle nešto više od sat vremena, Lana Popović je nasmejana izašla iz zgrade, držeći sina za ruku, brzo je sela u kola i otišla.

Šarićev branilac je po okončanju posete izjavio da se njegov klijent dobro oseća, da dobro podnosi sve što mu se poslednjih dana dešava i da „vredno sprema odbranu“.

- Zbog obimnosti dokumentacije, priprema odbrane je veoma naporna, ali Darko Šarić po skoro ceo dan iščitava sve ono što mu je dostavljeno - kaže Baćević.

- Sa njim, evo već tri dana po skoro dva sata sedim i iščitavam dokumentaciju. On će izneti odbranu u slobodnom izlaganju, ali verovatno da neće odgovarati na pitanja, jer neće stići za sve da se spremi. To će učiniti u daljem toku postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track