SVI U ŠOKU: Nastradali razbojnik pljačkao menjačnicu zbog duga za struju!

Zašto je Požežanin krenuo u krađu

SVI U ŠOKU: Nastradali razbojnik pljačkao menjačnicu zbog duga za struju!

Crna Hronika -
Dragoslavu Lazareviću samo dan pre nego što je počinio razbojništvo koje ga je koštalo glave isključena električna energija

POŽEGA - Opasna vremena!Dragoslav Lazarević (39) iz Požege, koji je usred dana opljačkao menjačnicu u centru grada, a zatim podlegao povredama nakon što je ranjen u okršaju sa vlasnikom menjačnice Rajkom M., u pljačku je krenuo kako bi došao do para da plati struju. Lazarević nije imao dosije, radio je u fabrici u Lučanima, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.Podsetimo, nakon što je iz menjačnice oteo 3.000 evra, između Lazarevića i vlasnika je došlo do pucnjave, a ranjeni pljačkaš je potom seo u svoj „stojadin“, ali se nekoliko stotina metara dalje zakucao u banderu, nakon čega je nađen mrtav.Živeo blizu lokalaMeštani Požege šokirani su saznanjem da je stradao porodični čovek, koji se u trenucima očaja odlučio za pljačku kako bi ženi i deci obezbedio struju.- Nikad ne bih rekao da je Dragoslav u stanju da tako nešto uradi. Video sam ga i u utorak ujutro... Znao je da pomogne komšijama, da se nađe u nevolji - kaže jedan od Lazarevićevih komšija, dodajući da je Lazarevićev stan samo stotinak metara od menjačnice koju je opljačkao.U Požegi se juče pričalo da je Lazarevićima dan pre tragedije isključena struja u stanu.- Priča se da je bio očajan zbog toga i da je rešio da kako zna dođe do para kako bi platio struju... Opet, i drugima isključuju struju, pa oni ne uzimaju pušku - kažu komšije.U neverici su juče bili i porodica i prijatelji vlasnika menjačnice Rajka M.- Rajko je ozbiljan, vredan i porodičan čovek. Verovatno je pucao iz straha za svoj život pošto je pljačkaš potegao pušku i pucao na njega - kažu Rajkovi poznanici.Njegova supruga Vesna, koja je u trenutku pljačke bila u susednom lokalu, kaže da je menjačnica čitavog jutra bila puna naroda i da je pljačkaš iskoristio retku priliku kad je Rajko ostao sam.Rajka uhvatila panika- Posle pucnjave sam istrčala i videla da je Rajko bio veoma uznemiren. Rekao je samo: „Opljačka nas baraba“. On je u panici pucao iz pištolja, a u jednom trenutku je hitac ispalio i u svoju radnju - kaže Vesna M. dok pokazuje rupu od metka u pultu menjačnice.

Pogodio ga sa tri hicaUHAPŠEN ZBOG UBISTVAProtiv vlasnika menjačnice Rajka M. policija je, kako saznajemo, podnela krivičnu prijavu i odredila mu zadržavanje do 48 sati. Takođe, nezvanično se saznaje da je obdukcijom utvrđeno da su Lazarevića pogodila tri metka, od kojih je koban bio onaj koji ga je pogodio u grudima.

Supruga OlgaNE ZNAM ZAŠTOOlga Lazarević, supruga ubijenog Dragoslava, juče nam je kratko, na vratima stana, rekla da ni ona ni deca ne mogu da pretpostave šta se desilo pa je Dragoslav uzeo pušku i fantomku i krenuo u pljačku.- Ne znam zašto je to uradio, meni ništa nije rekao - rekla je ožalošćena žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track