POTPIS ZEMUNSKOG KLANA: Izrešetan zbog osvete za ubistvo Nikole Bojovića!
Foto: KURIR

Pucnjava na Zvezdari

POTPIS ZEMUNSKOG KLANA: Izrešetan zbog osvete za ubistvo Nikole Bojovića!

Crna Hronika -
Zapaljeni automobil “pasat”je ukraden je 2008. godine, što ukazuje da se radi o “borbenom automobilu” koji je čuvan u šteku

Goran Bojanić (38), pripadnik grupe Miloša Delibašića, izrešetan je zbog osvete za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe novog zemunskog kriminalnog klana Luke Bojovića. Iza napada u petak, kada je Bojanić upucan dok je bio u automobilu "alfa romeo" stoji kriminalna ekipa čiji je cilj osveta za ubistvo Bojovića.Upravo zato policija je ispred sobe u Urgentnom centru, u kojoj je smešten ranjeni Bojanić, postavila obezbeđenje kako bi sprečila mogućnost da ubice dovrše “započeti posao”. Na sumnju da je motiv napada na Bojanića osveta za Nikolino ubistvo, policiju je uputio način izvršenja napada.

Miloš Delibašić i ranjeni Goran Bojanić zajedno su bili optuženi za pljačku nakita iz “Izrael dajmond centra” u Kolarčevoj ulici 2008. godine. Bojanić je priznao delo, ali je tvrdio da Delibašić nije učestvovao u pljački.Već viđeni recept- Automobil marke “pasat” iz kojeg je u petak uveče pucano na Bojanića, a koji su potom napadači zapalili kod Bubanj potoka ukraden je 2008. godine, što ukazuje da se radi o “borbenom automobilu” koji je šest godina čuvan u šteku za specijalne situacije. Paljenje automobila odmah posle zločina ukazuje na način rada ozbiljne i jake kriminalne ekipe. Budući da Delibašić nije u sukobu ni sa jednom drugom jakom ekipom, jedina pretpostavka, a koja se bazira i na čvrstom motivu, jeste osveta za ubistvo brata Luke Bojovića - kaže izvor iz MUP-a.

U prilog pretpostavke o osveti za ubistvo Nikole Bojovića govori i rečenica koju je Delibašić svojim saradnicima izgovorio nakon Nikoline likvidacije u aprilu prošle godine: „Sad smo svi nadrljali. Nas će da okrive. Mi smo sada mete”. - Delibašić i njegovi saradnici su od tada u strahu od osvete - kaže izvor. Iako Delibašić i njegova ekipa zvanično nisu dovedeni u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, niti je protiv njih podneta krivična prijava, njihova glavna veza sa likvidacijom su Delibašićevi ujaci - braća Branislav i Slobodan Šaranović.

Likvidacija Vidakovića otkrila ubice Bojovića

Dva meseca nakon ubistva Nikole Bojovića, u Budvi je ubijen Miloš Vidaković (29) iz Pančeva. Istragom je otkriveno da je ovo ubistvo naručio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović, koji je za likvidaciju angažovao Miloša Delibašića i njegovu ekipu. Razotkrivanje ovog zločina i hapšenje Delibašića u Crnoj Gori dovelo je ubrzo i do okončanja istrage ubistva Nikole Bojovića, pa su uhapšeni i Slobodan Šaranović, Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović.

Hapšenje Miloša Delibašića
Hapšenje Miloša Delibašića

Branislav, vlasnik kockarnice u hotelu “Slavija”, ubijen je 2009. u Beogradu, a Slobodan je za smrt brata okrivio Luku Bojovića. U nameri da se Luki osveti na isti način, Slobodan je, prema krivičnoj prijavi, naručio Nikolino ubistvo i za to angažovao Ratka Koljenšića i Sašu Cvetanovića. Njih dvojica mlađeg Bojovića ubili su 29. aprila u Ulici carice Milice. - Delibašićeva uloga bila je da Koljenšića iz Crne Gore prebaci u Beograd. Delibašić, koji je nedavno prebačen u Beograd, pričao je u zatvoru da će osvetiti ujake. Očigledno je da je ta priča izašla i van zidina zatvora i dovela do napada na Bojanića - kaže izvor.

Saša Cvetanović
Saša Cvetanović

Na Bojanića je pucano pre dve noći u Ulici Koste Abraševića 39 na Zvezdari. U tom momentu, ubica maskiran fantomkom je kroz staklo u Bojanića ispalio šest hitaca, od kojih su ga tri pogodila u ruku i grudi. Ubica se vratio u “pasat” i sa saučesnikom, koji je vozio, otišao ka Avali, gde su zapalili automobil u blizini motela “Hiljadu ruža”.Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track