SVE ZBOG KNJIGE: Luka Bojović tužio Brankicu Insajder za uvredu!
Foto: Kurir

Visina štete simbolična

SVE ZBOG KNJIGE: Luka Bojović tužio Brankicu Insajder za uvredu!

Crna Hronika -
Bojovićev adovkat Dragoslav Ognjanović rekao je da su privatna tužba za krivično delo uvrede i građanska tužba za naknadu materijalne i nematerijalne štete već podnete zbog neistinitih navoda u knjizi Stankovićeve "Insajder - moja priča i želi da se sve utvrdi na sudu

BEOGRAD - Luka Bojović, koji u ekstradicionom pritvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji, tužio novinarku B92 Brankicu Stanković za uvredu zbog, kako tvrdi, neistina koje je iznala u svojoj knjizi objavljenoj pre šest meseci, a drugom tužbom zatražio je i da mu zbog toga naknadi štetu.

Bojovićev adovkat Dragoslav Ognjanović rekao je da su i privatna tužba za krivično delo uvrede i građanska tužba za naknadu materijalne i nematerijalne štete podnete Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

On je precizirao da su postupci pokrenuti jer njegov klijent smatra da su neistiniti svi navodi izneti u knjizi "Insajder - moja priča" i da želi da se to utvrdi na sudu.

"Visina štete koju traži je simbolična njega ne interesuje odšteta već da se stane na put iznošenju lažnih informacija o njemu", naglasio je Bojovićev advokat.

Stankovićeva je u knjizi iznela detalje iz svog života, zašto je dobila policijsko obezbeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

U knjizi je između ostalog objavila službene beleške, koje su zavedene u MUP-u i drugima nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju i da iza toga stoji Luka Bojović.

Luka Bojović uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji po srpskoj poternici zbog optužbi da je učestvovao i naručio više ubistava, i pokušaja ubistava.Više od dve godine u ekstradicionom pritvoru čeka izručenje Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track