OPLJAČKANA BANKA U POŽEGI: Čuvara udarili u glavu, odneli 1,5 miliona dinara
Foto: Zoran Šaponjić

Za 18 dana druga oružana pljačka

OPLJAČKANA BANKA U POŽEGI: Čuvara udarili u glavu, odneli 1,5 miliona dinara

Crna Hronika -
Napadači su se nakon pljačke ekspoziture Čačanske banke udaljili u nepoznatom pravcu u crnom automobilu

POŽEGA - Naoružani i opasni!

Dvojica muškaraca, obučeni u crno, pod crnim kapuljačama, upali su u petak oko osam sati i 30 minuta u ekspozituru Čačanske banke u Požegi, odakle su, preteći radnicama oružjem, odneli oko 1,5 miliona dinara.

Prethodno, oni su pesnicama pretukli čuvara banke koji je stajao na pločniku, ispred ulaznih vrata. Razbojnici su, po izjavama svedoka, posle pljačke pobegli u crnom automobilu za kojim policija intenzivno traga.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Pljačka se, ispričali su nam očevici, odigrala filmskom brzinom.­

Bio sam desetak metara dalje, kada su dvojica pod kapuljačama prileteli čoveku koji je stajao na ulazu u banku i počeli da ga udaraju svom snagom po glavi... Sekund dva kasnije kroz vrata uvukli su ga unutra... – ispričao namje jedan od očevidaca.

Unutra razbojnici su pištoljima pripretili radnicama koje su im predale oko milion i po dinara... Istovremeno, ljudi koji su se zatekli na ulici ispred i videli prebijanje čuvara, pozvali su policiju...

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Kroz prozor radnje video sam dvojicu pod crnim kapuljačama kad su izašli iz banke i krenuli niz ulicu... Trčali su, ali ne nešto naročito brzo... Jedan je u rukama nosio najlon kesu... Brzo su mi se izgubili iz vidokruga – svedoči iDesimir Matijašević, koji je bekstvo gledao iz svoje berbernice koja je prekoputa.

Ubrzo su na lice mesta stigle i policijske patrole, i kola hitne pomoći kojimaje povređeni radnik, sa rasekotinom na glavi prebačen u bolnicu gde je zbrinut.

Z. Š.

MenjačnicaPre 18 dana, Požežanin Dragoslav Lazarević upao je u menjačnicu ’’Marlis’’ u Požegi naoružan kratežom i pod fantomkom i vlasnika Rajka Markovića naterao da mu preda 3.000 evra. Kada je seo u kola pokušavajući da pobegne, Lazarević je iz puške pucao na Markovića koji se pojavio navratima lokala. Vlasnik menjačnice tada je potegao pištolj i na Lazarevića ispalio više hitaca od kojih su ga tri pogodila. Bežeći Lazarević je preminuo, a Marković je u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track