ZAVRŠENO SASLUŠANJE BIJELIĆA: Funkcioner DS napustio zgradu policijske uprave!
Foto: Dado đilas

Funcioner DS se odazvao pozivu

ZAVRŠENO SASLUŠANJE BIJELIĆA: Funkcioner DS napustio zgradu policijske uprave!

Crna Hronika -
On je pre dva dana izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa
1 / 3 Foto: Dado đilas

BEOGRAD - Bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević napustili su nešto pre 12.30 sati zgradu Odeljenja za privredni kriminal beogradske policije.

Podsetimo Bijelić i Blagojević su su danas saslušavani sa još pet osoba zbog sumnji u malverzacije u vezi s rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra. Njima se stavlja na teret da su budžet grada Beograda oštetili za više od 642 miliona dinara, dok se osnivačima preduzeća Balkan gradnja, Nadi Ćubić i Slavku Božiću na teret stavlja pribavljena protivpravna materijalna korist u iznosu od 130 miliona dinara.

Saslušanje Bijelića biće nstavljeno u ponedeljak.

Prema nezvaničnim informacijama postoje osnovi sumnje da je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zloupotrebio službeni položaj van granica ovlašćenja i to će utvrditi nadležni organi.

Bijelić, funkcioner Demokratske stranke, je pre dva dana izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa.

Prethodnih dana Kurir je pisao da MUP prikuplja dokaze protiv Bjelića jer ga sumnjiče za zloupotrebe kod uvođenja Bus Plus sistema u javni prevoz i rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

Aleksandar Bijelić, bivši gradski menadžer, okupio je juče novinare u centrali DS u Krunskoj ulici, ali ne da bi objasnio otkud mu novac za skupoceni terenac BMW X5, već da bi "kukao kako ga tabloidi razvlače po blatu"!

Bijelić je negodovao što se kroz tabloide najavljuje njegovo hapšenje i poručio da je sve radio u skladu sa zakonom, te da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja