KRAGUJEVAC: Troje uhapšeno zbog zloupotrebe položaja!

Oštetili budžet grada

KRAGUJEVAC: Troje uhapšeno zbog zloupotrebe položaja!

Crna Hronika -
Policija tereti M. J. S. bivšu načelnicu Poreskog odeljenja Gradske uprave za budžet i poreske prihode da je u periodu od 2008. do 2013. godine donosila rešenja o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta sa umanjenim iznosima obaveza, iako je znala da su direktori poreskom odeljenju dostavljali lažne podatke

KRAGUJEVAC - Kragujevačka kriminalistička policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila tri osobe zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, kragujevačka kriminalistička policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. J. S. (58), bivšu načelnicu Poreskog odeljenja Gradske uprave za budžet i poreske prihode u Kragujevcu, kao i M. K. (40) i D. S. (61), direktore u preduzeću ""Trgovina 22"" AD iz Kragujevca (ranije preduzeće ""22. decembar""), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je M. J. S., u periodu od 2008. do 2013. godine, u svojstvu načelnika Poreskog odeljenja, preduzeću ""Trgovina 22"" AD donosila rešenja o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta sa umanjenim iznosima obaveza, iako je znala da su direktori M. K. i D. S.

Poreskom odeljenju dostavljali lažne podatke o delatnosti navedenog preduzeća.Na taj način preduzeće ""Trgovina 22"" AD pribavilo je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 27.200.000 dinara, za koliko je oštećen budžet grada Kragujevca.

Svi uhapšeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužiocu u Kragujevcu.Policijski službenici Policijske uprave Kragujevac nastaviće provere u vezi pravilnosti obračuna obaveza privrednih društava prema Gradskoj upravi za budžet i poreske prihode, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track