Ortoped: Nemojte da me hapsite, vratiću sve pare!
Foto: Think

Istraga Mito u KBC Bežanijska kosa

Ortoped: Nemojte da me hapsite, vratiću sve pare!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Slatke mu pare, ali hapšenje baš i nije!- Nemojte da me hapsite. Nemojte, molim vas! Evo vratiću mu odmah novac koji mi je dao, samo me pustite.

Ovim rečima pokušao je da spreči hapšenje V. V, ortoped KBC Bežanijska kosa, koji je u sredu uveče uhvaćen kako prima mito od sina jedne pacijentkinje. Kad je video da mu ta priča ne prolazi kod inspektora, on je pokušao da svali krivicu na pacijenta.Tražio 2.000 evra- Nisam mu tražio nikakav novac niti bilo šta drugo. Sam je došao i ponudio se da me časti za operaciju - rekao je doktor policajcima.

Podsetimo, on je od sina jedne pacijentkinje tražio 2.000 evra da bi njegovoj majci ugradio veštački kuk. Iako se ta operacija obavlja o trošku Fonda PIO, doktor je tvrdio da veštački kuk moraju da plate pacijenti.

- Kad mu je sin bolesne žene rekao da ima svega 400 evra, on je posle kraćeg nećkanja pristao na to, ne znajući da ga je revoltirani čovek prijavio policiji - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Država sve finansira

Kako saznajemo, policija nakon hapšenja V. V. nastavlja provere u KBC Bežanijska kosa. Sumnja se da u toj ustanovi ima još onih koji su uzimali mito da bi ugrađivali veštačke kukove.

- Iako se ta operacija finansira iz državnog fonda, pacijenti su se žalili da nikako ne mogu na operaciju i da se priča da se te proteze ugrađuju samo pacijentima s dubljim džepom - priča sagovornik našeg lista.

Nakon provere KBC Bežanijska kosa, policija će proveriti i ostale bolnice koje se bave ugradnjom veštačkih kukova.

(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track