MARKO POGOĐEN U LEĐA: Kod trojice osumnjičenih pronađeni tragovi baruta na rukama!

Istraga o smrti učenika

MARKO POGOĐEN U LEĐA: Kod trojice osumnjičenih pronađeni tragovi baruta na rukama!

Crna Hronika -
Očevidac Strahinja B. (19) izjavio da je samo čuo pucanj, kao i da zna da je Miloš poslednji držao pištolj u ruci; Markove drugarice potvrdile da su pištolj videle kod Miloša

BEOGRAD - Svi imali barut na rukama!

Marka Jakovljevića (16) u ponedeljak uveče je u školskom dvorištu u beogradskom naselju Kaluđerica, najverovatnije slučajno, iz pištolja ubio stariji brat Miloš (20), saznaje Kurir nezvanično. Ovo je na saslušanju u policiji ispričao Strahinja B. (19), koji je zajedno s Milošem Jakovljevićem i Stefanom Đ. (19) osumnjičen za umešanost u ovu tragediju.Ispričali različite verzijeKako Kurir saznaje, Strahinja B. je prvi saslušan o ubistvu Marka Jakovljevića i ispričao je da nije video trenutak kad je hitac ispaljen, ali da je poslednji put pištolj video u rukama Markovog brata.- Čuo sam pucanj! Nisam ništa video, ali znam da je Miloš poslednji u rukama imao pištolj - ispričao je Strahinja, kako saznajemo nezvanično, na saslušanju u policiji. Strahinja B. je, takođe, odbacio verziju događaja prema kojoj je na njih, dok su stajali u školskom dvorištu, neko pucao iz automobila u pokretu.

Ubijen... Marko Jakovljević
Ubijen... Marko Jakovljević

Šesnaestogodišnjeg Marka Jakovljevića, koji je pre tragedije bio u školskom dvorištu s nekoliko prijatelja, hitac je pogodio u leđa, prošao mu kroz pluća i završio u bradi u momentu kad je izašao iz dvorišta i krenuo kući.- Trojica osumnjičenih, među kojima je i brat nastradalog, iste večeri su zadržani u policiji. Ispričali su potpuno različite verzije događaja, što je bilo sumnjivo, pa su testirani na poligrafu. Nijedan od njih nije prošao - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.Pištolj bacili u potokMladićima je odmah uzeta parafinska rukavica, ali to, kako Kurir saznaje, nije mnogo pomoglo u rešavanju zločina.- Kod sve trojice nađeni su tragovi baruta na rukama, što znači da su svi bili u kontaktu sa oružjem. Sa pištolja, koji je u utorak nađen u potoku u blizini škole, uzeti su tragovi, pa će biti urađena i analiza DNK - kaže izvor iz istrage.Prema nezvaničnim informacijama, u policiji su kao svedoci saslušane i devojčice s kojima je pokojni Marko proveo poslednje trenutke života.- I one su potvrdile da su poslednji put pištolj videle u rukama Miloša Jakovljevića - dodao je sagovornik Kurira.Sahrana Marka Jakovljevića biće danas na groblju u Kaluđerici.

Mesto tragedije... Školsko dvorište u kojem su bili Marko i Miloš
Mesto tragedije... Školsko dvorište u kojem su bili Marko i Miloš

Milošu u pritvoruBRANIO SE ĆUTANJEMMilošu Jakovljeviću juče je određen pritvor, a prethodno se kod tužioca branio ćutanjem.- Teško mi je zbog gubitka brata i nisam u stanju da u ovom momentu govorim o onome što se desilo. Kad budem spreman da iznesem odbranu, saopštiću to preko advokata - bilo je sve što je rekao.

ČINJENICE- Miloš, Stefan i Strahinja došli su u ponedeljak u dvorište škole, a jedan od njih je poneo sa sobom i pištolj- nedaleko od njih stajao je Marko sa drugaricama- dok su trojica mladića razgledala pištolj, oružje je opalilo- metak je Marka pogodio u leđa i probio mu pluća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track