UBISTVO VLADISLAVE ČERVENKO: Sud traži dokaze o neuračunljivosti Darijana Musića

Naredno ročište zazakazno za 19.maj

UBISTVO VLADISLAVE ČERVENKO: Sud traži dokaze o neuračunljivosti Darijana Musića

Crna Hronika -
Sudsko veće donelo je odluku da veštačenje ovaj put uradi tim veštaka iz bolnice Centralnog zatvora u Beogradu

NOVI SAD - Na današnjem ročištu u novosadskom Višem sudu Darjanu Musiću (27) optuženom da je 13.oktobra 2012. godine nasmrt pretukao manekenku Vladislavu Červenko (25) sud je naložio da se ponovi neuropsihijatrijsko veštačenje Musića, kako bi se utvrdio njegov stepen njegove neuračunljivosti u trenutku ubistva.

Na današnjem ročištu trebali su da se pojave trojica veštaka iz kliničkog centra Vojvodine oni se nisu pojavili, ali su usdu dostavili pismenu izjavu u kojoj kažu da ne mogu da se izjasne o Musićevoj neuračunljivosti na osnovu postojeće dokumentacije. Zbog toga tužilaštvo je zatražilo da se obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje.

Na predlog Musićevog advokata sudija se složila da dodotano veštačenje urade lekari iz bolnice centralnog zatvora u Beogradu, međutim odbrana porodice Červenko se nije složila sa ovakvom odlukom i zatražila da Musićevo neuropsihijatrijsko veštačenje obave nezavisni lekari sa Vojnomedicinske akademije.

Sudsko veće prihvatilo je predlog Musićevog advokata i donelo odluku da veštačenje ovaj put uradi tim veštaka iz bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, a naredno ročište na kome će se izjasniti stručnjaci ove bolnice u kojoj e Musić nekoliko puta ležao, zakazano je za 19.maj

Očajni otac ubijene Vladislave: Odlazim iz Srbije

Otac Vladislave Červenko Edmund Červenko pre početka suđenja izjavio je da se divi ženama koje pružaju podršku ispred suda i upozoravale da Vladislava nije poslednja žrtva i da monstrume treba zaustaviti maksimalnim kaznama.

Edmund je rekao da suđenje na njega utiče tragično, iako se profesionalno vodi, ali i da zbog odluke Apelacionog suda da se ponovi suđenje njegova porodica ima velike finansijske i emotivne probleme.

- Napustiću Srbiju, a pre toga prodaću kompletnu imovinu. Podneću zahtev za eshumaciju, kako bi sve svoje poveo sa sobom – rekao je razočarani otac Vladislavin.

S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track