ČLAN ŠARIĆEVE GRUPE: Zemunski klan finansirao DSS i Medojevića!

Specijalni sud

ČLAN ŠARIĆEVE GRUPE: Zemunski klan finansirao DSS i Medojevića!

Crna Hronika -
Optuženi Boban Stojiljković izjavio da su pojedini političari iz Demokratske stranke Srbije uzimali novac od "zemunskog klana" radi finansiranja stranke i rušenja vlasti u Crnoj Gori

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu i danas su preslušavani presretnuti razgovori pripadnika grupe Darka Šarića, optuženih za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a suđenje se nastavlja 26. maja.

Nakon preslušavanja određenih snimaka za reč se javio optuženi Boban Stojiljković koji je želeo da razjasni svoju, kako je rekao, nevinost činjenicom da je pripadnicima "Zemunskog klana" prodavao vozila i da nema veze sa trgovinom drogom. Kao potvrdu te tvrdnje Stojiljković se pozvao na izveštaje BIA koja ga je pratila u tom periodu.

Te izveštaje on je dostavio sudu, i iz njih se, kako je rekao, vidi da je njegov odnos za "zemuncima" bio samo radi prodaje automobila.Stojiljković je, objašnjavajući svoju vezu sa "zemuncima", dodao i da je prilikom prodaje automobila kod njih video i crnogorskog opozicionog političara Nebojšu Medojevića i pojedine političare iz Demokratske stranke Srbije koji su, kako je objasnio, uzimali novac od "Zemunskog klana" radi finansiranja stranke i rušenja vlasti u Crnoj Gori.

Sudija Siniša Petrović prekinuo je to izlaganje, navodeći da Stojiljković može da priča o dokazima koji se tiču postupka, odnosno da se izjasni o prisluškivanim razgovorima.Stojiljković je, takođe, tražio da mu se ukine pritvor ali je sudsko veće to odbilo.On je inače jedan od optuženih za šverc droge iz Brazila u okviru Šarićeve grupe.

Šarić je uhapšen 18. marta, nakon četiri i po godine skrivanja, pošto je odlučio da se preda.Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao je da se ne oseća krivim ni po jednoj optužnici, niti po jednoj tački i da droga koja je zaplenjena nije njegova.Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su, osim Šarića, još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.U drugom postupku, koji se nastavlja 14. maja, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track