Službenica suda BiH dojavljivala kriminalnoj grupi da im prisluškuju telefone
Foto: Beta

Kumovala propasti istrage

Službenica suda BiH dojavljivala kriminalnoj grupi da im prisluškuju telefone

Crna Hronika -
Željka Bukmir (22) je saznala za mere policijskog nadzora i kontaktirala jednog od osumnjičenih koga je lično poznavala i prenela mu te informacije

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv pripravnice Suda BiH koja se tereti da je članovima organizovane kriminalne grupe odavala službene podatke.

Ona im je dojavljivala podatke o istrazi koja se protiv njih vodila, zbog čega je ona na kraju i propala.Kako je potvrđeno iz Tužilaštva BiH, Željka Bukmir (22), koja uz bosanskohercegovačko ima i državljanstvo Hrvatske, optužena je da je krajem 2011. povredila tajnost istražnog postupka u okviru istrage koja je tada vodjena protiv grupe s područja Ljubuškog.

Tada je pod istragom bilo više osoba s područja Hercegovine za koje se sumnjalo da su umešani u organizovani kriminal, krijumčarenje i distribuciju necarinjene robe.

Pošto je saznala da su članovi te grupe pod merama policijskog nadzora i da im se prisluškuju telefoni, Bukmir je kontaktirala jednog od osumnjičenih koga je lično poznavala i prenela mu te informacije. Osumnjičeni su zatim prekinuli komunikaciju i promenili brojeve telefona što je onemogućilo prikupljanje dokaza i dovelo do obustave istrage u tom predmetu.

Bukmir je sada suočena s optužbama za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i povredu tajnosti istražnog postupka, a optužnica je prosleđena Sudu BiH, objavili su lokalni mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track