PRIZNALI PLJAČKU: Železničar i moler ojadili menjačnicu
Foto: Kurir Štampano

Razbojnici iz Niša propevali

PRIZNALI PLJAČKU: Železničar i moler ojadili menjačnicu

Crna Hronika -
Dejan C. (27) priznao na saslušanju da je razbojništvo izvršio kako bi vratio dugove od kocke. On i njegov najbolji prijatelj Ivica V. (30) nikad se ranije nisu bavili kriminalom

NIŠ - S igračkom u pljačku.

Dejan C. (27), koji je u četvrtak uhapšen neposredno nakon što je s prijateljem Ivicom V. (30) iz menjačnice „Groš plus“ oteo 710.000 dinara, priznao je da ga je u kriminal naterala kockarska strast.

Razbojnik se policiji požalio da je bio dužan više od milion dinara, te da nije imao nijedan drugi način da dugove vrati osim da nekog opljačka.Pištolji-igračkeDejan i Ivica su naoružani pištoljima-igračkama upali u menjačnicu i od radnice oteli novac. Pokušali su da pobegnu „zastavom 101“, ali su samo pet minuta nakon pljačke završili u rukama policije.- Dejan, inače pregledač kola u „Železnicama Srbije“, priznao je da mu plata od 50.000 dinara nije bila dovoljna jer je zavistan od kocke. Kako je kazao, samo u jednoj partiji ruleta izgubio je 3.000 evra. Zadužio se na sve strane, uzeo je kredit od 600.000 dinara, preko administrativne zabrane kupovao je laptopove koje bi odmah odnosio u zalagaonicu kako bi došao do gotovog novca za kockanje. Rekao je da ga je bilo sramota da ide na posao jer je i kolegama dugovao mnogo para, koje je takođe prokockao - kažu naši sagovornici iz istrage.Svoju muku Dejan je poverio Ivici, drugu iz detinjstva, koji se ponudio da mu pomogne.- Ivica je profesionalni moler i, kao i Dejan, nikad se nije bavio kriminalom. Krenuli su u pljačku bez tačnog cilja. Kako su objasnili, vozili su se po gradu i birali menjačnicu u kojoj nema mnogo ljudi. Za oko im je zapela ova u naselju 9 maj.

Imali su kod sebe dva plastična pištolja, koji čak nisu ni verne replike oružja, već najobičnije igračke. Prilikom bekstva jedan su bacili u reku, a drugi je kod njih pronađen. Kazali su da su se uplašili, pa da su se zaustavili i nakratko izašli iz vozila kako bi se smirili. Kad su produžili, put im je blokirala policijska patrola, pa su se predali bez otpora - saznajemo u istrazi.Smejao se u policijiRazbojnički par nije ni svestan ozbiljnosti dela koji je počinio.- Ivica se čak smejao kad nam je opisivao šta su uradili, nesvestan da mu kao saučesniku takođe preti višegodišnja zatvorska kazna. Kazao je da nije kriminalac, već da je samo hteo da pomogne prijatelju - kažu naši sagovornici.

Potpuni amateriRAZBOJNIK DOPUZAO DO PULTARadnica menjačnice kazala je policiji da su razbojnici bili u panici.- Jedan od njih pao je na pod čim je ušao u menjačnicu. Nije ni ustajao, nego je dopuzao do pulta, a zatim izvadio pištolj i zatražio pare. U tom trenutku nisam znala da mi prete igračkama, pa sam ih poslušala - rekla je opljačkana devojka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track