SPASAVAJ SE GORI ZGRADA Komšija: Hteo sam da skočim kroz prozor!
Foto: Nemanja Pančić

UŽAS: Branko Radović stradao u požaru u Železniku

SPASAVAJ SE GORI ZGRADA Komšija: Hteo sam da skočim kroz prozor!

Crna Hronika -
Bolje da se polomim nego da izgorim, izjavio komšija nastradalog Petar Tošić (83), koji je jedva izvukao živu glavu iz zapaljene zgrade

BEOGRAD - Nije mu bilo spasa.Branko Radović (58) iz Beograda stradao je u požaru koji je u noći između subote i nedelje, oko dva sata posle ponoći, izbio u njegovom stanu u Ulici Žarka Vasiljevića u Železniku. Uzroci požara biće utvrđeni daljom istragom, ali pretpostavlja se da su cigareta ili sveća izazvale buktinju.- Devojka mog sina čula je lupnjavu, a onda je osetila dim. Pogledala je kroz prozor i videla plamen. Goreo je stan na prvom spratu. Odmah smo ustali i alarmirali druge komšije - kaže stanar dvospratne zgrade Stevo J.

Zgarište... Požar u stanu u Ulici Žarka Vasiljevića u Železniku najverovatnije izbio zbog cigarete
Zgarište... Požar u stanu u Ulici Žarka Vasiljevića u Železniku najverovatnije izbio zbog cigarete

Plamen je zahvatio prozore stana na prvom spratu, kao i krov zgrade. Živu glavu jedva je izvukao Petar Tošić (83), čiji je stan do stana koji je buknuo.- Probudila me je galama. Komšije su mi vikale: „Izlazi, spasavaj se, gori zgrada!“ Otvorio sam ulazna vrata. Plamen me zamalo nije opekao, a gust dim se širio na sve strane. Vratio sam se i stao pored otvorenog prozora. Uplašio sam se. Razmišljao sam samo kako da preživim. Čak sam pomišljao i da skočim kroz prozor. Bolje da se polomim nego da izgorim - priča potreseni Tošić.Vatrogasci su brzo stigli i lokalizovali požar.

- Branko je, kako sam čuo, nađen u kuhinji. Verovatno je pokušao da se spase. Poslednji put video sam ga tri sata pre požara. Došao je sa još dvojicom muškaraca. Ne znam šta su radili u te sitne sate, verovatno su pili. Često su mu dolazili u posetu, a dešavalo se da budu glasni i da puštaju muziku - kaže komšija Petar Tošić.U požaru koji je juče oko sedam sati ujutru izbio u kući u selu Berčinac kod Niša poginula je Zagorka N. (92). Vatrogasci su reagovali odmah po pozivu, a nakon gašenja vatre u kući je nađeno ugljenisano telo starice.

Bio razvedenRADIO U ŠTAMPARIJIRadović je, prema rečima komšija, radio kao grafički radnik u jednoj štampariji.- Međutim, u poslednje vreme više je radio fizičke poslove. Razveden je i ima ćerku. Mislim da nisu bili u dobrim odnosima, jer ga nije posećivala. Ima i brata u Australiji, a roditelji su mu preminuli - kaže komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track