PRIŠTINA: Za krađu nakita vrednog 1,3 miliona evra doblili dve i po godine robije!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Završili iza rešetaka

PRIŠTINA: Za krađu nakita vrednog 1,3 miliona evra doblili dve i po godine robije!

Crna Hronika -
Optuženi Artan Jelići i Haki Januzi proglašeni su krivim jer su iz sobe hotela u Barseloni u julu 2007. koju je koristio sin predsednika Iračkog Kurdistana pokrali nakit vredan 1,3 miliona evra

PRIŠTINA - U Osnovnom sudu u Prištini dve osobe su osuđene na po dve i po godine zatvora zbog krađe nakita i drugih skupocenih predmeta vrednih oko 1,3 miliona evra iz sobe hotela u Barseloni u julu 2007. koju je koristio sin predsednika Iračkog Kurdistana, saopštio je danas Euleks.

Optuženi Artan Jelići i Haki Januzi proglašeni su krivim za tešku krađu i obojica su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od dve i po godine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su međunarodni tužilac i državni tužilac iz Osnovnog tužilaštva u Prištini danas dobili presudu u tzv. slučaju „Španska krađa“ i da je veće sastavljeno od troje sudija iz Osnovnog suda u Prištini osudilo optužene.

Krađa je izvršena 20. jula 2009. u hotelu "Arts", u Barseloni, gde su okrivljeni, i još dvoje osumljičenih, od kojih je jedan već osuđen a drugi u bekstvu, provalili u sobu.Tu sobu je koristio sin predsednika Iračkog Kurdistana Masrur Barzani, a provalnici su ukrali dragocene predmete koje su zatim doneti na Kosovo, navodi se u saopštenju.

Ovaj slučaj je istraživala Policija Kosova, predvođena mešovitim timom sastavljenim od jednog međunarodnog i jednog državnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja