HAPŠENJE U SMEDEREVU: Osumnjičen za falsifikovanje trgovinske isprave

Utaja poreza

HAPŠENJE U SMEDEREVU: Osumnjičen za falsifikovanje trgovinske isprave

Crna Hronika -
Time je oštećen budžet Srbije za 58,5 miliona dinara

SMEDEREVO - Policija u Smederevu uhapsila je danas D.V. (47), osumnjičenog da je sa više saučesnika falsifikovao službene, trgovinske isprave.

Time je oštetio budžet Srbije za 58,5 miliona dinara.

On je osumnjičen da je šest godina prodavao metalne proizvode za novac i bez evidentiranja kroz poslovnu dokumentaciju svojih preduzeća, rečeno je u policiji.

Tako je prodao robu vredniju od 263 miliona dinara, a na taj iznos nisu uplaćene poreske obaveze od 58,5 miliona dinara. Krivične prijave su podnete protiv L.P.(46) i M.M.(52) iz Novog Sada, koji su osumnjičeni da su u poslovnim evidencijama svojih firmi lažno prikazivali promet žičanih proizvoda kao kompenzacione poslove. Osim svojih, za te poslove su koristili i stvarno nepostojeća preduzeća.

"Krivične prijave su podnete protiv još desetoro osumnjičenih iz Smedereva, Kovina, Novog Sada i Velike Plane, koji su pomagali u falsifikovanju dokumentacije, neovlašćenoj proizvodnji i nabavci žičanih proizvoda, fiktivnom pevozu robe i formalnom vođenju preduzeća po nalozima stvarnih vlasnika", naveo je portparol policije Saša Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track