Najnovije vesti

OPTUŽBE: Policajci me ubeđivali da hoću da se ubijem!
Foto: Kurir Štampano

Žena iz Aleksinca tvrdi da je maltretirana

OPTUŽBE: Policajci me ubeđivali da hoću da se ubijem!

Crna Hronika
09:40h
Pogrešili: Vesna Zazić kaže da je privedena zbog dojave da plavokosa žena hoće da skoči s mosta i da su je punih pet sati šetali od lekara do lekara

ALEKSINAC - Prošla kroz pakao.Medicinska sestra Vesna Zazić (36) iz Aleksinca tvrdi da je bila žrtva zabune i policijskog zlostavljanja koje je trajalo punih pet sati! Ona ističe da je sve počelo u subotu oko 20 sati, kad je, kako tvrdi, privedena u policiju nakon što je neko anonimno prijavio da „plavokosa žena obučena u trenerku hoće da se ubije skokom s mosta u nabujalu Južnu Moravu“! Maltretiranje je, kako tvrdi, trajalo do tri sata ujutru, sve dok Vesnin brat nije došao po nju i odveo je kući.Ugurali je u kola- Ja svake večeri i jutra džogiram od kuće do Žitkovca, pa sam tako i u subotu oko 20 sati krenula ustaljenom trasom. Dok sam se vraćala kući, prestigao me policijski automobil. Policajac je izašao iz kola, zaustavio me i naredio mi da uđem u kola. Pitala sam zašto, a oni su mi rekli da imaju prijavu da je neka žena plave kose u trenerci htela da skoči s mosta i da sad treba da provere da li sam to ja. Nasmejala sam se, ne shvatajući ozbiljnost situacije, i rekla da je bolje da idu da hvataju lopove, a ne da maltretiraju mirne građane - priča Vesna za Kurir.Tad ju je, kako kaže, policajac uhvatio za kosu i pokušao da je na silu ugura u kola!- Pritom je mojom glavom udario u vrata, pa sam morala da uđem u kola. Tu je započela moja noćna mora... Odveli su me u policiju, a zatim u Medicinski centar u Aleksincu, pa u Zavod za mentalno zdravlje u Nišu i tako sve do tri sata ujutru - žali se Vesna.Svađa s ocemOna dodaje da ni u jednom izveštaju lekara nije upisano da ima bilo kakve psihičke smetnje!- Nigde me nisu zadržali, niti mi dali ikakvu terapiju. Nikad mi nije padalo na pamet samoubistvo, a oni su se uhvatili za detalj da sam krajem prošle godine prijavila policiji oca koji ima nezgodnu narav, što je za njih dokaz da imam problema s njim i da zato hoću da se ubijem! Ja sam majka dvoje dece koju volim, volim život i nisam nikakav potencijalni samoubica, kako policija pokušava da prikaže - zaključila je Vesna.

Mesto hapšenja... Most sa koga je navodno htela da skoči Vesna
Mesto hapšenja... Most sa koga je navodno htela da skoči Vesna

Vređala policajceREKLA SAM IM DA LOVE KRIMINALCEVesna Zazić ne poriče da je u jednom trenutku vređala policajce.- Govorila sam im da love kriminalce, a oni su meni pretili robijom! Kad sam tražila da me suoče s čovekom koji me je video na ivici mosta, jedna policajka mi je rekla da će tog očevica da dovedu ako ih tužim - rekla je Vesna.U policiji demantujuSVE PO ZAKONUAleksandar Slavković, portparol niške policije, potvrdio je da je Vesna Zazić privedena u subotu.- Ona je privedena po prijavi da plavokosa žena u trenerci stoji na mostu i hoće da skoči u Moravu. Patrola nije zatekla tu ženu na mostu, već su susreli Vesnu Zazić usput i pošto je policija imala saznanja da Vesna Zazić ima porodičnih problema, preventivno je upućena lekaru. Niko je nije tukao niti maltretirao - rekao je Slavković za Kurir.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...