ZLOUPOTREBA BUDŽETA: Mućkama na licitaciji ukrali 9,5 miliona dinara
Foto: Kurir Štampano

Uhapšen još jedan ursovac u Nišu

ZLOUPOTREBA BUDŽETA: Mućkama na licitaciji ukrali 9,5 miliona dinara

Crna Hronika -
Deset minuta pre početka licitacije Janić je predsedniku licitacione komisije M. S. naložio da se ukupna vrednost parcele uvećava za licitacioni korak

NIŠ - Iza brave!Niška policija uhapsila je Ljubišu Janića (58), funkcionera URS i načelnika Uprave za imovinu grada Niša, i M. S. (36), radnika Uprave za finansije, zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili gradski budžet za 9,5 miliona dinara. Kako saznajemo, zloupotrebe su se dogodile marta 2010. godine, na licitaciji za prodaju gradskih parcela na tri lokacije. Umesto da povećanje licitirane sume primene po metru kvadratnom, oni su je primenjivali na čitavu svotu vrednosti lokacije. Time su firmama koje su licitirale omogućili da po nižoj ceni dobiju lokacije za izgradnju, a na štetu budžeta.Izmena pravila- Oglasom za prodaju zemljišta bilo je predviđeno da se za licitacioni korak uvećava cena po kvadratnom metru. Međutim, deset minuta pre početka licitacije Janić je predsedniku licitacione komisije M. S. naložio da se ukupna vrednost parcele uvećava za licitacioni korak. Primera radi, početna cena za kvadrat u Skopljanskoj ulici bila je 25.000 dinara, a licitacioni korak 2.000 dinara. Parcela je prodata za 84 miliona, a da je licitacija sprovedena u skladu sa oglasom, koštala bi 90,7 miliona. Isto je urađeno i s Duvaništem 3, koje je prodato po ceni od 34,3 miliona umesto za 36,5 miliona. Prilikom prodaje treće parcele u Radnoj zoni sever Grad je na isti način oštećen za 610.000 dinara - saznajemo u istrazi.Fali nalogodavacPolicija sumnja da je Janić bio samo izvršilac, a da je nalogodavac bio neko drugi iz najviših krugova prethodne gradske vlasti.(M. M. - D. I.)

Ko je sledećiZATVOR PUN URSOVACALjubiša Janjić je još jedan u lancu funkcionera Ujedinjenih regiona iz Niša koji su se u prethodna dva meseca zbog korupcije našli u zatvoru. U pritvoru se od kraja aprila nalazi i lider niškog URS i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović, kao i njegovi saradnici Branislav Jocić, Dragan Krečković i Miodrag Brešković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track