ZLOČIN NA SPLAVU: Ubica drhtao u sudu, tvrdi da se plaši osvete
Foto: Kurir Štampano

Počelo suđenje za ubistvo čuvara na „BlejvočU“

ZLOČIN NA SPLAVU: Ubica drhtao u sudu, tvrdi da se plaši osvete

Crna Hronika -
Marko Kurtović (34), koji je optužen da je ubio Ivana Cvetkovića (26), tražio da mu se tokom boravka u sudnici pojača obezbeđenje
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

BEOGRAD - Tvrdi da je imao pomračenje svesti.Marko Kurtović (34), koji je optužen da je u noći između 15. i 16. jula 2012. ubio Ivana Cvetkovića (26), radnika obezbeđenja splava „Blejvoč“ i prijatelja rukometaša Vladimira Mandića, izjavio je na početku suđenju u Višem sudu u Beogradu da strahuje za bezbednost! Kako Kurir nezvanično saznaje, on je, u strahu od moguće odmazde, tražio da mu se pojača straža koja ga je sprovodila iz pritvora do sudnice, ali i da svi iz publike budu detaljno pretreseni.

Ubijen na radnom mestu... Ivan Cvetković
Ubijen na radnom mestu... Ivan Cvetković

Žao mu zbog svega- Je l‘ ovo obezbeđenje zbog moje bezbednosti? - pitao je Kurtović stražare koji su ga vodili.Prema našim saznanjima, Kurtović se pre početka suđenja požalio da je čuo da prijatelji pokojnog Cvetkovića nameravaju da ga osvete, pa je obezbeđenje za svaki slučaj pojačano. Podsetimo, i pred sahranu nastradalog mladića, na lokalnom groblju u Surčinu, prijatelji i porodica navodno su bacali i lomili tanjire i čaše, što je običaj za koji su tada komšije objasnile da znači da krv mora biti vraćena.Kad je juče izveden pred sudsko veće, optuženi je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo, a pre svega zbog toga što je ugašen jedan mladi život.- Ja sam u šoku i danas. Kad se to dogodilo, imao sam 95 kilograma, a sada imam mnogo manje - rekao je Kurtović, koji je drhtao dok je govorio.On je izjavio da se ne seća pucnjave „jer ima pomračenje svesti“, ali da se seća da su se on i njegovi prijatelji posvađali s radnicima obezbeđenja kad su pokušali da uđu na splav bez prolaska kroz vrata za metal-detektor.

Pio ceo dan- Tog dana mnogo sam popio jer sam pre odlaska na splav bio kod prijatelja na krštenju, a potom smo nas četvorica otišli prvo na splav „River“, a potom i na „Blejvoč“ - prisetio se optuženi.Kako je naveo, kad su pokušali da zaobiđu vrata s detektorom, jedan momak uneo mu se u lice i pitao: „Da li hoćeš da ti otvorim glavu?“- Bili su agresivni, pomislio sam da će me istući. Uplašio sam se i krenuo napolje. Napravio sam dva koraka, kad sam začuo vrisku. Okrenuo sam se i video momka kako s pištoljem u ruci ide ka meni. Tada sam imao prekid filma, sledeće čega se sećam jeste da sam sam u taksiju i idem ka kući - ispričao je Kurtović.

Videli se dan pre smrtiPRIJATELJ VLADE MANDIĆAPosle zločina na splavu „Blejvoč“ u medijima se oglasio bivši rukometaš Vladimir Mandić.- Bio je divan momak. Dan pre tragedije bio sam na „Blejvoču“ i on je bio sa mnom, popili smo piće. Bio je miran i tih. Mnogo sam se potresao kad sam čuo šta se desilo - rekao je Mandić tada za Kurir.

ČINJENICERanio dvojicu- Kurtović s prijateljima došao na „Blejvoč“ oko 1.40 sati- Na ulazu se posvađali s radnicima obezbeđenja jer nisu hteli da prođu kroz KD vrata- Kurtović izvadio pištolj i usmrtio Ivana Cvetkovića, a dvojicu mladića ranio- Posle zločina pobegao je u Bosnu- Uhapšen je u Sarajevu 16. oktobra 2013, nakon čega je izručen Srbiji

Nije pružao otporUHAPŠEN U BOSNIKurtović je juče priznao da je posle zločina pobegao u BiH, gde je uhapšen u oktobru prošle godine.- Uhapšen je u spektakularnoj akciji agencije SIPA, kad su naoružani specijalci upali u lokal u kojem je bio i okovali ga lisicama. Kurtović nije pružao otpor - podseća izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track