OPROŠTAJ OD VOĐE NAVIJAČA: Dunjić sahranjen uz pesmu Delija
Foto: Marina Lopičić

Više od 500 ljudi došlo na Novo bežanijsko groblje

OPROŠTAJ OD VOĐE NAVIJAČA: Dunjić sahranjen uz pesmu Delija

Crna Hronika -
Pogreb „I na nebu tom, na koje idem ja, sija moja Zvezda crvena“, pevali su navijači dok je zemlja pokrivala sanduk s telom Velibora Dunjića

BEOGRAD - Navijači ispratili vođu!

- Zvezdo, znaj, da ludo volim te, ja ne mogu dana bez tebe, srce svoje sam spreman da ti dam, što za tebe ludo udara. I te noći kada izdahnem, zadnje pivo za tebe popijem, i na nebu tom na koje idem ja, sija moja Zvezda crvena - pevali su juče uglas navijači Crvene zvezde dok su na večni počinak pratili svog vođu Velibora Dunjića (29), koji je ubijen u petak ujutru na Novom Beogradu.Sestri pozliloNa Dunjićevoj sahrani na Novom bežanijskom groblju bilo je oko pet stotina rođaka i prijatelja, a na oproštaj od vođe navijačke grupe Hijene došlo je i nekoliko fudbalera ovog kluba. Među njima su bili golman Boban Bajković, Nenad Milijaš i Darko Lazović, zatim portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski, kao i navijači Ivan Bogdanov, Marko Vučković i drugi. Oni su nosili bukete cveća, uglavnom crveno-bele boje.- Neka ti je laka zemlja - rekao je jedan od navijača.Dok je Dunjićevo telo spuštano u raku, navijači su držali upaljene sveće, a grobljem su se čuli jauci njegovih najbližih.- Velibore, sine, gde ćeš... Snago moja, oko moje... Gde ode sam... - odjekivalo je grobljem.U jednom trenutku Dunjićevoj sestri od ujaka je pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć. Govor su na Dunjićevom grobu održala dvojica mladića, a navijači su nosili njegovu sliku na kojoj Dunjić stoji s megafonom u rukama na tribini tokom jedne utakmice.Velibor Dunjić ubijen je u petak oko 5.20 dok je sedeo za volanom BMW ispred novobeogradskog splava „Džimis“. Tom prilikom njegova devojka Nina Šobota (27) ranjena je u stomak. Napadač, koji je u međuvremenu identifikovan, ispalio je kroz prozor automobila pet hitaca, od kojih su tri pogodila Dunjića u grudi i glavu, a zločin su snimile kamere splava, pa se očekuje da će ubica uskoro biti uhapšen.Ubica identifikovan- Verujemo da je motiv ubistva svađa koju je Dunjić neposredno pre ubistva imao s nekim od vlasnika splavova koje je, navodno, reketirao. Ne isključuje se, međutim, mogućnost da je ubistvo povezano s ratom između klanova Slobodana Šaranovića i Luke Bojovića - navodi izvor iz istrage i podseća da je jedan od svedoka u tužilaštvu rekao da su Dunjić i Miloš Delibašić, Šaranovićev rođak, planirali da ubiju Filipa Koraća, desnu ruku Luke Bojovića.

Urgentni centarDEVOJKA SE OPORAVLJANina Šobota, koja je ranjena prilikom ubistva Dunjića, oporavlja se u Urgentnom centru. - Ona više nije na intenzivnoj vezi. Nakon pucnjave je operisana i sad se oporavlja - kažu u Urgentnom centru.

SramotaPRETNJE NOVINARIMA KURIRA I BLICANekoliko mladića na sahrani bilo je veoma ljuto zbog prisutnih novinara, pa su počeli da prete.- Je l‘ sve u redu, kolege? Snimate? Dajte nam mobilne telefone! Nemoj sad da vam uzimamo telefone! Ajde, marš odmah dok vam nije kasno! Mada, možda jeste, možda nećete ni stići da izađete - zapretila su dvojica tetoviranih mladića reporterima Kurira i Blica.Zatim su pozvali još navijača i zajedno krenuli ka novinarima, prethodno zabranivši foto-reporterima da slikaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track