MAFIJAŠKI OBRAČUN: Napadač ga ranio, a on bežeći autom pokosio prolaznicu!
Foto: Kurir Štampano

Usmrćena tokom pucnjave na ulici

MAFIJAŠKI OBRAČUN: Napadač ga ranio, a on bežeći autom pokosio prolaznicu!

Crna Hronika -
Slobodan Banašević (48), nakon što je pogođen u stomak, kolima udario Ljiljanu Mihajlovski (54). Policija juče uhapsila dvojicu osumnjičenih

VRŠAC - Ni kriva ni dužna.

Ljiljana Mihajlovski (54), radnica Opštine iz Vršca, poginula je juče oko 15.30, kada je prolazila ulicom tokom obračuna dve kriminalne grupe ispred kafića „Lavirint“ na Svetosavskom trgu u centru Vršca.

Nesrećnu ženu udario je automobilom BMW Slobodan Banašević (48), vlasnik taksija „Prestiž“ i istoimenih kladionica, koji je, nakon što je ranjen u stomak, seo u automobil i pokušao da pobegne s mesta pucnjave.Motiv nepoznatU vatrenom okršaju povređen je i Banaševićev prijatelj Nikola Tuzluk, koji je pretučen. Motiv sukoba se još proverava, a policija je neposredno nakon incidenta uhapsila Damira M. (39) i Aleksandra R. (40), koji su osumnjičeni za napad na Banaševića i Tuzluka, dok se za trećim saučesnikom traga.- Ljiljana Mihajlovski nastradala je jer se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ona se vraćala kući s posla u trenutku sukoba. Dok se približavala kafiću, teško ranjeni Banašević je seo u automobil i krenuo u rikverc. Ženu je bukvalno pokosio i ona je umrla na licu mesta - kaže za Kurir sagovornik iz istrage.

Alibegović: Banašević me je tukao i maltretirao
Alibegović: Banašević me je tukao i maltretirao

Ubrzo je neko od gostiju pozvao policiju i Hitnu pomoć, koja je Banaševića prebacila u bolnicu, gde su se lekari do zaključenja ovog broja borili za njegov život. Prema rečima Samira Alibegovića, vlasnika picerije „Kontakt“, Banašević i Tuzluk poznati su kao nasilnici koji su maltretirali vlasnike i zaposlene u lokalima na Svetosavskom trgu, pretukli su konobara u njegovom kafiću, momka koji dostavlja pice, vlasnika kladionice pored „Lavirinta“ i jednog lokalnog fotografa.Nadležni nisu reagovali- Više puta sam prijavljivao njihovo ponašanje policiji, ali oni nisu hteli da reaguju. Maltretirali su vlasnike lokala na trgu redovno. Poslednji put Tuzluk je bio kod mene u lokalu u nedelju, pretio je da će doći i poručio mi da moj kafić od sutra neće raditi. Porazbijao mi je stolove i stolice i rekao da će opet doći. Otišao sam da ga prijavim, ali mi je rečeno da nema elemenata za podnošenje prijave protiv njega - kaže Alibegović, kog je pre dva meseca Tuzluk toliko pretukao pivskom flašom da mu je naprsla lobanja, a potom ga je onesvešćenog šutirao.- Otad sam držao sekiru za šankom. Moja supruga i ja smo poslednjih dana nosili oružje, Banašević i Tuzluk su stalno nosili pištolje iako nisu imali dozvolu jer ih je neko jak štitio - zaključuje Alibegović.

Ranjen... Slobodan Banašević
Ranjen... Slobodan Banašević

LjubomoranALIBEGOVIĆ: BANAŠEVIĆTUKAO ZBOG DEVOJKEBanašević je, kako tvrdi Alibegović, napadao sve koji su pokušali da stupe u kontakt s njegovom devojkom.- Na meti mu je stalno bio njen bivši muž, koji drži kladionicu pored „Lavirinta“ i mog kafića. Tukao mu je radnike, odneo sedam skupih televizora... Mislim da je i mene počeo da napada jer sam joj poslao zahtev za prijateljstvo preko Fejsbuka. Mladića koji ju je slikao pre mnogo godina brutalno je pretukao - kaže Alibegović.

Meštani ogorčeniSTRADALA ZBOG NASILNIKALjiljana Mihajlovski radila je u Opštini Vršac, pri komesarijatu za izbeglice. Meštani su ogorčeni zbog njene smrti.- Svi znamo da su Banašević i Tuzluk nasilnici. Ova jadna žena je stradala zbog njih iako su ljudi upozoravali policiju da će se desiti krvoproliće, ali niko nije reagovao - kaže jedan meštanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track