Najnovije vesti

Uroš Mišić izostanak sa suđenja pravda spasavanjem u Obrenovcu!
Foto: Dado Djilas

Odložene 30. jun

Uroš Mišić izostanak sa suđenja pravda spasavanjem u Obrenovcu!

Crna Hronika
Mišićeva odbrana obavestila je sud da on pomaže u akcijama Gorske službe spasavanja u Obrenovcu, a sud je naložio da mu se o tome dostavi dokaz

Početak ponovljenog sudenja navijaču "Crvene zvezde" Uroššu Mišiću zbog optužbi za tuču sa američkim marincima u klubu "Plastik", ponovo je danas odložen za 30. jun, jer Mišić učestvuje u spasavanju ljudi i dobara u Obrenovcu.

Mišićeva odbrana obavestila je sud da on pomaže u akcijama Gorske službe spasavanja u Obrenovcu, a sud je naložio da mu se o tome dostavi dokaz. Prethodno suđenje 29. aprila bilo je takodje odloženo zbog izostanka Mišića zbog bolesti, kao i njegovog branioca koji nije došao u sud zbog sudjenja u pritvorskom predmetu u sudu u Kragujevcu.

Mišić je prošle godine oslobodjen optužbi za tu tuču sa Amerikancima, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu i naložio da se sudjenje ponovi. Sudiće mu se ponovo zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa u klubu "Plastik".

Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se tokom prvog sudjenja nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko americke ambasade u Beogradu. Prema pisanju medija, Mišić je, zajedno sa svojim sa prijateljima, u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbedjenjem americke ambasade.

Ovaj navijač "Crvene zvezde" i bivši osuđenik, početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića na stadionu, amnestiran je i pušten na slobodu.

Zbog tog incidenta bio je prethodno dva puta prvostepeno osudjen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...