ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE: Paravinji ponovo sude 5.juna!

Ubistvo Antonije Bilić

ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE: Paravinji ponovo sude 5.juna!

Crna Hronika -
Početak suđenja očekuje se tokom leta. Pred istim većem će na pripremnom ročištu, prema novom Zakonu o kaznenom postupku, njegova odbrana i Županijsko državno tužilaštvo održati uvodni govor i najaviti dokaze koje će izvoditi. Tada će biti određen i datum početka suđenja, koje se očekuje tokom leta

ŠIBENIK - Županijski sud u Šibeniku zakazao je za 5. jun prvo, pripremno ročište u ponovljenom suđenju Draganu Paravinji, nakon što je prošlog meseca Vrhovni sud RH delomično ukinuo presudu kojom ga je sudsko veće pod predsedavanjem sudije Nives Nikolac 19. oktobra 2012. godina osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, i još jednog pokušaja silovanja.

Početak suđenja očekuje se tokom leta. Pred istim većem će na pripremnom ročištu, prema novom Zakonu o kaznenom postupku, njegova odbrana i Županijsko državno tužilaštvo održati uvodni govor i najaviti dokaze koje će izvoditi. Tada će biti određen i datum početka suđenja, koje se očekuje tokom leta.

Dragan Paravinja uhapšen je 25. juna 2011. godine, gotovo mesec dana od nestanka Antonije Bilić, u Donjim Srđevićima kraj Banja Luke u BiH. Mesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru.

Advokatica Ankica Giljanović, koja ga brani po službenoj dužnosti, zbog tajnosti postupka ne želi govoriti o postupku ni o svom klijentu.

( 24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja