NEGOTIN: Radnik (47) poginuo u padu sa skele!
Foto: Fonet/Ilustracija

Pokrenuta istraga

NEGOTIN: Radnik (47) poginuo u padu sa skele!

Crna Hronika -
Z.J. je pao u petak oko 8:20 časova, sa visine od 4,6 metara, koja je bila nepropisno postavljena i nalazila se blizu električnog voda

BEOGRAD - U selu Miloševo, kod Negotina, na radnom mestu u petak poginuo je radnik Z.J. (47), saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i najavilo da će zbog niza propusta biti podneti zahtevi za pokretanje krivičnog i prekršajnog postupka protiv vlasnika firme SMFR "Domi", koja ga je angažovala.

Z.J. je pao u petak oko 8:20 časova, sa skele sa visine od 4,6 metara, koja je bila nepropisno postavljena i nalazila se blizu električnog voda, navodi se u saopštenju.

Po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Inspekcija rada je odmah izašla na teren i zbog konstatovanih nepravilnosti zabranila rad na gradilištu.

Inspektori su utvrdili da izvođač radova, zanatska radnja "Domi", nije postavio skelu u skladu sa propisima, nije posedovao akt o proceni rizika na radnom mestu, nije imenovao lice za bezbednost i zdravlje na radu kao ni osposobio zaposlene za bezbedan i zdrav rad.

Vlasnik SMFR "Domi", koji izvodi farbarske radove na stambenom objektu, nije prijavio ni početak radova nadležnoj Inspekciji rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track