BRAT PRETICAO SESTRU: Sin, majka i otac smrskani u kadetu!
Foto: Kurir Štampano

Stradala porodica Lekić dok se vraćala s krštenja

BRAT PRETICAO SESTRU: Sin, majka i otac smrskani u kadetu!

Crna Hronika -
Dok je preticao sestru, Milan Lekić (32) „opelom“, u kojem su mu bili otac Milorad (59) i majka Dana (52), naleteo na kombi

JOŠANIČKA BANJA - Zavijeni u crno!

Milan Lekić (32) i njegovi roditelji Milorad (59) i Dana Lekić (52) poginuli su u nedelju oko 21.30 kod Baljevca, kad se njihov „opel kadet“ sudario s kombijem novopazarske registracije. Da nesreća bude još veća, sudar se dogodio dok je Milan „kadetom“ preticao „ladu samaru“, koju je vozila njegova sestra Slavica.- Nisam znala da su oni. Kombi se iznenada stvorio, a ja nisam znala da je to Milanov „kadet“. Tresak je bio strašan. Stalno me progoni slika njih mrtvih u slupanom autu. Neću da pamtim njihove likove u tom momentu. Jao, majko, kuku oče! Brate, mladosti tvoje - ridala je juče Slavica.Njen brat Sreten kaže da je prizor na licu mesta bio jeziv.- Brat Milan i roditelji bili su bukvalno smrskani u „kadetu“. Vatrogasci su uspeli da ih izvuku iz olupine tek posle dva sata. Umalo se nisam srušio kad sam video taj prizor, ali sam morao da tešim sestru Slavicu - priča Sreten Lekić (23).Kako kaže, s majkom se čuo poslednji put u nedelju oko 21 sat.

Stradali... Milan Lekić (levo) i njegovi roditelji Dana i Milorad (gore)
Stradali... Milan Lekić (levo) i njegovi roditelji Dana i Milorad (gore)

- Javila mi se iz Pazara. Rekla je da dolaze ubrzo, a onda su mi, posle pola sata, javili najstrašniju vest - ispričao je ožalošćeni čovek.Inače, Milan je s roditeljima u nedelju otišao u selo Brnjak kod Zubinog Potoka, gde je sestra Jelena krstila ćerku Danicu.- Milan je bio veseo sve vreme. Pevao je i poručivao pesme, ali se nije hvatao za čašu. Pio je samo kiselu vodu - kaže Jelena, koja je juče došla u porodičnu kuću u Jošaničkoj Banji. U udesu je povređen i M. P. (28) iz Novog Pazara, vozač kombija u koji se „opel“ zakucao. Lakše povrede zadobio je i vozač „pežoa“ S. J. (25) iz Novog Pazara, koji je kolima naleteo na preprečeni kombi.

Slavici najtežeSVE VREME VIKALA DA NISU POGINULISreten je rekao da sestra Slavica najteže podnosi tragediju.- Ona je na licu mesta sve vreme vrištala, čupala kosu i htela da se probije do slupanog kadeta. Vikala je da su Milan i roditelji živi i da i ona hoće da umre - kaže Sreten Lekić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track