NAVIJAČKI RAT: Janičari napali i pretukli Vavića?!

Utvrđuju se uzroci pucnjave na „Blejvoču“

NAVIJAČKI RAT: Janičari napali i pretukli Vavića?!

Crna Hronika -
Ista grupa koja je 2013. demolirala kafić Aleksandra Vavića napala njegovog mlađeg brata Nikolu, tvrdi izvor Kurira

BEOGRAD - Pala krv.

Napadači koji su u noći između četvrtka i petka napali Nikolu Vavića (24), mlađeg brata Aleksandra Vavića (27), vođe Partizanove grupe Alkatraz, bliski su navijačkoj grupi Janičari, koja je u decembru prošle godine demolirala Aleksandrov kafić „Holivud“ na Karaburmi, saznaje Kurir. Incident u kojem je učestvovao Nikola Vavić dogodio se na splavu „Blejvoč“ kad je Robert R. (24), šef obezbeđenja, kako se sumnja, namamio Nikolu da izađe i „razjasni se“ sa petoricom mladića koji su potom pretukli Vavića!Napadali i ranije- Nakon svađe i tuče, Nikola je ranio u ruku Roberta R., a potom je skočio u vodu da bi se spasao. Vavić će danas biti priveden pred istražnog sudiju, a ni on ni Robert nisu hteli policajcima da otkriju detalje i motiv sukoba - kaže za Kurir izvor iz istrage.Kurir saznaje i da su napadači s kojima se Vavić sukobio pre tri dana i pre nekoliko nedelja čekali Nikolu ispred jednog od beogradskih splavova nameravajući da ga pretuku.

Mesto sukoba... Ronioci traže oružje kod splava „Blejvoč“
Mesto sukoba... Ronioci traže oružje kod splava „Blejvoč“

- Tada su ga napala trojica mladića, ali im je on uzvratio, pa su se napadači povukli. Posle toga su vrebali novu priliku za napad, a kad je Vavić u petak došao na „Blejvoč“ da sluša kako peva njegova drugarica Edita Aradinović, Robert je telefonom pozvao suparničku ekipu i obavestio ih da je on tu - ispričao je Vavićev prijatelj.Petorica muškaraca brzo su došla do „Blejvoča“ i javila se Robertu. On je tad rekao Nikoli da su ispred splava ljudi koji žele da razgovaraju s njim.Tukli ga gde su stigli- Kad je Nikola izašao, napadači su bukvalno izleteli pred njega. Predstavili su se kao policajci, a onda su počeli da ga udaraju gde su stigli. Da bi se spasao, Nikola je skočio u vodu iako nije dobar plivač. Ne verujemo da je Nikola pucao u njega, pre će biti da su oni hteli da ubiju Nikolu, ali su ranili pogrešnu osobu - tvrdi Vavićev prijatelj.Policija će u okviru istrage saslušati sve goste splava, među kojima je i pevačica Danijela Vranić. Takođe, ronioci Žandarmerije i dalje tragaju za pištoljem kojim je u ruku ranjen šef obezbeđenja Robert R.- Vavić je oružje, navodno, bacio u reku, ali pištolj još nije nađen - kaže naš izvor iz Žandarmerije.Posle ranjavanja Robert R. je prevezen u beogradski Urgentni centar, a zbog potresa mozga lekarsku pomoć dobio je i pretučeni Nikola Vavić.

Ko su JaničariU SUKOBU SA OSTALIM GROBARIMAJaničari su organizovano počeli da dolaze na stadion Partizana od juna 2013. Oni su u sukobu sa Partizanovim navijačkim grupama Alkatraz i Zabranjeni, a policija ih vezuje za poslove obezbeđenja i i trgovinu narkoticima. Četvorica „janičara“ uhapšenih u decembru 2013. zbog demoliranja Vavićevog kafića radnici su obezbeđenja na splavovima i saslušavani su u istrazi ubistva Fedora Frimermana, ali nisu osumnjičeni.

Udarili i na AleksandraDIVLJALI NA KARABURMINikolin stariji brat Aleksandar u decembru prošle godine bio je na meti desetak „janičara“ koji su naoružani pištoljima i bejzbol palicama upali u Vavićev kafić na Karaburmi.- Tražili su Aleksandra, a pošto on nije bio u kafiću, oni su počeli da razbijaju ceo lokal. Nije im smetalo ni to što su unutra bili Vavićeva supruga s bebom i nekoliko konobara - kazao je tada izvor Kurira.

ČINJENICEMogući motivi obračuna- osveta Aleksandru Vaviću- sukob zbog podele splavova na kojima rade kao obezbeđenje- trgovina drogom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track