Najnovije vesti

LESKOVČANI U PANICI OD DEČAKA GLISTE: Provlači se kroz sve rupe, krade pazar i robu!
Foto: Thinkstock

Ne boji se kamera

LESKOVČANI U PANICI OD DEČAKA GLISTE: Provlači se kroz sve rupe, krade pazar i robu!

Crna Hronika
Kod mene je rešetke odvalio, ciglom razbio staklo i provukao se kroz otvor 20 puta 20 centimetara. Nigde nije bilo ni kapi krvi, provukao se kao glista. Odneo je 2.666 evra i 77.000 dinara. Pronađeno je i vraćeno 266.000 dinara - žali se Stojan Kostić, vlasnik menjačnice

LESKOVAC - Vlasnici mesara, pekara, piljara, menjačnica, parfimerija, kioska, knjižara i drugih radnji u Leskovcu strahuju od posete trinaestogodišnjeg dečaka P.V.

On se kao glista provlači kroz uzane otvore i odnosi im pazar i drugu robu, a policija je saopštila da je izvršio 136 krivičnih dela.

- U paničnom smo strahu i tražimo da neko zaustavi ove krađe. Iz moje kase odneo je 5.000 dinara, ceo pazar. Sreća što ga nije interosavao donji veš - priča Suzana Đorđević, vlasnica butika u Ulici Stojana Ljubića.

- Kod mene je rešetke odvalio, ciglom razbio staklo i provukao se kroz otvor 20 puta 20 centimetara. Nigde nije bilo ni kapi krvi, provukao se kao glista. Odneo je 2.666 evra i 77.000 dinara. Pronađeno je i vraćeno 266.000 dinara - žali se Stojan Kostić, vlasnik menjačnice.

- Imam svedoke koji su videli krađu i koji su ga prepoznali. A ja ga viđam ispred opštine. Sa decom sakuplja sitniš koji se baca posle venčanja - priča Kostić.

Dečak je tokom obijanja neverovatno miran. O tome svedoči i video-snimak iz opljačkanog kioska na Bulevaru oslobođenja. Najpre šrafcigerom skida rešetku, poput gliste se provlači kroz uzani šalterski otvor. Obija kasu i izvlači novac. Ne žuri. Uzima mobilni telefon za dopune, izvlači karticu i baca. Primećuje kameru i seče kabl.

Radnja se odvija sat i po posle ponoći.

- Odneo je 100 evra od lutrije i cigarete u vrednosti od 100.000 dinara. Šta da radim? - pita se Milan Tasić.

Kroz još manji otvor ušao je i opljačkao knjižaru “Nolit”, odakle je odneo 100.000 dinara, frizerski salon „Toma“, zatim prodavnicu obuće “Boreli”, piljaru “Nensi” i ugostiteljsku radnju “Kod Lešnjaka”.

Policija nas upućuje na Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da je dečak upao u pravni vakuum.

- Prema Zakonu o maloletnicima, on je krivično neodgovoran do 14 godina. Upali smo u pravni vakuum. U saradnji sa drugim institucijama nekoliko puta smo ga smeštali u Zavod za vaspitanje omladine i dece u Beogradu, odakle pobegne posle dva dana - kaže Boban Ilić, direktor Centra.

Maloletnik postaje odgovoran 2. jula

Maloletnik P.V, koji sa roditeljima, braćom i sestrama živi u leskovačkom kvartu Podvorce, postaće odgovoran pred zakonom 2. jula, kada puni 14 godina. Za prethodne trogodišnje krađe neće odgovarati, a neizvesno je da li će i kada neko da nadoknadi manjak u kasama opljačkanih lokala.

( BLIC)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...