Kik-bokser ubijen zbog zelenašenja?
Foto: Privatna Arhiva

Nove žrtve u vatrenim obračunima u Nišu, Novom Sadu i Beogradu

Kik-bokser ubijen zbog zelenašenja?

Crna Hronika -
Miloš Savić (29) mnogima davao novac pod kamatu, pa policija među njegovim dužnicima traži moguće ubice; Ne isključuje se ni mogućnost da je Savićeva smrt rezultat rata narko-grupa za prevlast na niškom tržištu narkotika

NIŠ - Kik-bokser Miloš Savić (29), koji je preksinoć ubijen u sačekuši u Nišu, bavio se zelenašenjem, pa policija među njegovim dužnicima traži moguće ubice, saznaje Kurir u istrazi. Međutim, ne isključuje se mogućnost da je mladićeva smrt rezultat neraščišćenih računa s lokalnim kriminalnim grupama koje su se takođe bavile zelenašenjem, a ne odbacuje se ni opcija da je u pitanju narko-obračun. Savić je imao dosta neprijatelja, o čemu svedoči činjenica da je triput ranjavan. Najopasnije je bilo pre dve godine, kad je preživeo napad ispred diskoteke „Studio“. Isti scenarioIsto kao i u ponedeljak uveče, i tada je na njega, dok se nalazio u svojim kolima, pucano iz automatskog oružja, nakon čega su ubice pobegle „audijem“ bugarske registracije, koji su kasnije zapalile.- Budući da je i ovaj put korišćeno automatsko oružje i da su napadači takođe bili u „audiju“ bugarske registracije koji su kasnije zapalili, ne isključuje se mogućnost da je reč o istim osobama! Sigurno je samo da je napad bio brižljivo isplaniran jer je Savić napadnut ispred teretane u koju je redovno odlazio, pa je očigledno da je ubica dobro poznavao njegove navike. Inače, ispred teretane postoji kamera i policija je uzela snimak kako bi, eventualno, na osnovu njega identifikovala ubicu - rekao je izvor Kurira.Stanari iz ulice u kojoj je Savić ubijen tvrde da su čuli dva rafala.

Izrešetan... BMW u kojem je ubijen Savić pozajmio od druga
Izrešetan... BMW u kojem je ubijen Savić pozajmio od druga

- Prozori su se zatresli kad je zapucalo, a onda sam čula viku: „Zovite policiju, ubiše ga, jao...“ To je vikao radnik teretane koji je prvi pritrčao do belog BMW u kojem je bilo telo - priča Lozanka Vasiljević, ispod čijeg prozora se dogodilo ubistvo.Iako je imao neprijatelje, Savić nije želeo obezbeđenje.- U poslednje vreme je menjao kola, i ovaj BMW u kojem je ubijen je pozajmio. Nikad nije nosio oružje. Nije prihvatio ni savet da uzme obezbeđenje, iako su mnogi hteli besplatno da ga čuvaju - ispričala je kroz plač Savićeva prijateljica.Davao pare kockarimaSavićevi poznanici kažu da nije bio loš momak, ali da je rano ostao bez roditelja, pa se odao kriminalu.- Rano je počeo da se bavi nezakonitim poslovima, a poslednjih godina je davao novac pod kamatu. Dobro mu je išlo, uvek je bio pun para, vozio je dobra kola. Posebno su kockari bili njegove redovne mušterije, jer su znali da je Miloš uvek bio spreman da im odobri pozajmicu - rekao nam je jedan od Savićevih poznanika.

EksplozijaIZGOREO „AUDI“Pola kilometra od mesta ubistva nađen je zapaljen „audi A6“, za koji se pretpostavlja da su ga koristile ubice. Budući da se čula i jaka eksplozija, pretpostavlja se da su napadači ubacili „kašikaru“ u kola.Srećom, ostao je deo šasije dovoljan za identifikaciju. Utvrđeno je da je „audi“ ukraden 21. jula prošle godine u Smederevu. Tada je imao austrijske tablice.

ČINJENICEPreživeo tri atentata- 2007. Miloš M. iz Niša, Savićev dobar prijatelj, pucao mu je u vrat u stanu u Rendgenovoj ulici. - 2010. Posle svađe sa Aleksandrom K. u diskoteci „Studio“ uboden je dvaput nožem u stomak, dok je Aleksandar ranjen u nogu.- 2012. Dok je sedeo u džipu ispred diskoteke „Studio“, iz „audija“ u pokretu na Savića je ispaljen rafal iz „kalašnjikova“. Ubice su pobegle i kasnije zapalile „audi“ u parku Čair. Iako pogođen, Savić je uspeo da se izvuče. Spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji lekara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track