DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Ceo život proveo sam u tom stanu, sve sam izgubio!
Foto: Marina Lopičić

Požar u višespratnici u Zmaj Jovinoj

DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Ceo život proveo sam u tom stanu, sve sam izgubio!

Crna Hronika -
Bio sam na pecanju, ne znam šta se desilo, kaže Dragan Dizdarević, vlasnik stana u kojem je izbio požar

BEOGRAD - Tri sata gasili požar.U požaru koji je buknuo u potkrovlju zgrade u Zmaj Jovinoj 6 juče oko 10.15 sati izgorela su dva stana, ali, srećom, niko od stanara nije povređen. Vatra je izbila u stanu Dragana Dizdarevića (64), a u potpunosti je uništen i susedni stan. Uzrok požara još nije poznat.Eksplodirao bojler?Očevici kažu da je dim na krovu višespratnice u potkrovlju izbio oko 10 sati.- Video se dim, policija je ušla prva u zgradu. Kako sam razumeo, oni su odmah zvali vatrogasce, a potom su pokušali da uđu u stan, međutim nisu uspeli da obiju vrata - priča komšija koji je među prvima bio na licu mesta.

Dali sve od sebe... Vatrogasci na terenu
Dali sve od sebe... Vatrogasci na terenu

Stan u kojem je izbio požar u vlasništvu je Dragana Dizdarevića (64). On je za naš list izjavio da nije bio unutra i da mu nije jasno šta je moglo da izazove požar.- Bio sam na pecanju. Snaja mi je javila da mi se stan zapalio. Ne znam šta se desilo i šta je moglo da ga izazove. Nemam klimu, ništa osim bojlera nije bilo uključeno. Možda je on eksplodirao. U tom stanu sam od rođenja, sve što sam imao izgorelo je u njemu - kaže Dizdarević, koji se čudi što je vatrogascima toliko vremena bilo potrebno da ugase požar u stanu od 40 kvadrata.Problem sa vodomŠtetu je pretrpela i vlasnica stana na spratu ispod.- Šta da radim s ovolikom vodom?! Dragan u stanu ima dosta drvenarije, nije baš mnogo vodio računa - kaže komšinica i nastavlja:- Nisam bila u stanu kad je izbila vatra, ali jeste moj muž s bebom koja ima 14 meseci i četvorogodišnji sin. Srećom, suprug je osetio dim na vreme i izašao napolje.Prema rečima vatrogasaca, požar su gasila 33 vatrogasca sa devet vozila. Gašenje vatre trajalo je oko tri sata, a sve vreme ispred je dežurala ekipa Hitne pomoći.

Plamen... Požar je uništio dva stana
Plamen... Požar je uništio dva stana

Teškoće na terenuSTUBIĆI ZADRŽALI VATROGASCERade Milošević, načelnik Gradskog sektora za vanredne situacije, kaže da je gašenje vatre dugo trajalo jer je vatrogascima bilo onemogućeno da priđu, kao i da je limeni krov otežao proces.- Vrata stana u kojem je izbio požar bila su blindirana, a zbog betonskih stubića naši ljudi vozilima nisu mogli da priđu - kaže Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track