VOZIO SAM UBICU Samo je rekao: Sad je gotovo!

Ispovest taksiste

VOZIO SAM UBICU Samo je rekao: Sad je gotovo!

Crna Hronika -
Nisam znao šta namerava u tom trenutku, svašta mi je prošlo kroz glavu. Srećom, mirno se predao, priča za Kurir Vladica Ranđelović
1 / 2

SVRLJIG - Oko 13 sati sam primio vožnju iz sela Gulijan do Svrljiga. U kola je ušao mlađi muškarac s rancem na leđima. Tek kad sam video da mu je palac na desnoj ruci povređen i da mu viri meso, posumnjao sam da vozim begunca koga juri policija.Ovako za Kurir počinje priču Vladica Ranđelović, koji je u nedelju preživeo dramu kad je u njegov taksi ušao Ivan Spalović (26) iz Bora, nekoliko sati nakon što je iz krateža ubio oca Ljubišu (50) u dvorištu babine kuće u selu Lozan kod Svrljiga.Skovao planKako saznajemo, Spalović je posle ubistva oca napravio plan bekstva pa je, nakon što je iz kuće u Lozanu uzeo ranac s vodom i hranom, peške otišao do susednog sela Gulijan, odakle je nameravao taksijem da se prebaci do Knjaževca, a potom pobegne u Bor.- Sve vreme se ponašao korektno. Usput me je pitao koliko bi koštala vožnja do Knjaževca, a kad sam mu odgovorio, pristao je na cenu i nagovestio mi da ćemo imati kraće zadržavanje u Svrljigu. Izvadio je iz ranca torbicu, platio mi i ponovo je vratio nazad. U tom trenutku sam video da mu je povređen prst i da je možda baš on osoba za kojom traga policija - priča Ranđelović.On kaže da su se njegove sumnje obistinile kad mu je policija preprečila put kod sela Okruglica.- Kad je ugledao policijsku patrolu s rotacijom, moj putnik je samo rekao: „To je to. Sad je gotovo“. Nisam znao šta namerava u tom trenutku, svašta mi je prošlo kroz glavu. Srećom, mirno se predao. Policajci su mu vezali lisice i pretresli ga. Pretresli su i moja kola, tražeći oružje, ali ništa nisu našli - kaže Ranđelović.Hteo da zavara policijuSpalović je na saslušanju tvrdio da je oca ubio slučajno, dok su vežbali za lov, ali zbog pokušaja bekstva i činjenice da je sa ocem bio u lošim odnosima jer je bio zavisan od droge, policija sumnja u njegovu verziju.- On se nakon ubistva presvukao, poneo neke stvari i pobegao u šumu. Telefonom je kontaktirao s nekim rođacima i objašnjavao da se nalazi na određenom mestu, da je pod sedativima i da ne može sam da se vrati kući. Međutim, na taj način je pokušavao da zavara policijsku potragu, jer je u stvari otišao u susedno selo, odakle je pozvao taksi u nameri da pobegne. Policija mu je postavila zasedu i odmah ga uočila u taksiju jer je imala njegovu fotografiju - rekao je naš izvor iz istrage.Tužilaštvo je događaj okvalifikovalo kao teško ubistvo, za koje je predviđena kazna zatvora do 40 godina.

Žrtva... Ljubiša Spalović
Žrtva... Ljubiša Spalović

Osumnjičeni... Ivan Spalović
Osumnjičeni... Ivan Spalović

Baba brani unukaKRIV JE MOJ ZETIvanova baka Stana rekla je da njen unuk nije kriv, već da je „krivac onaj koga nema“.- Zašto je Ivan vezan? Vežite mene ako treba, ja sam kriva, nije on kriv ništa! Vodite mene u zatvor, ali njega odvežite - prepirala se s policajcima.Ona je bila ljuta i na novinare koji su se pojavili ispred njene kuće.- Nikoga Ivan nije opljačkao, ni napao. Kriv je onaj koga nema - poručila je baka.

Šta je rekao osumnjičeniSLUČAJNO ZAKAČIO OROZSpalović je na saslušanju detaljno opisao zločin.- Osumnjičeni je kazao da su i on i njegov otac ispalili po jedan metak iz lovačkih pušaka. Onda je, kako je rekao, pokušao da zakoči mehanizam za opaljenje dok je cev bila okrenuta prema ocu, ali je zakačio oroz, pa je došlo do kobnog pucnja. Sačma je žrtvu pogodila u pazuh i stomak, što je dovelo do smrti. Osumnjičeni je kazao da je bio u panici kad je shvatio da je pogodio oca, te da je čak pomišljao i da se ubije - navodi izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track